Thailands civila luftfartsmyndighet släpper nya strikta regler för vad som får tas med på flygplan

Thailands CAA (Civil Aviation Authority) kräver att alla sina flygplatser i landet striktare upprätthåller säkerhetsbestämmelser som skulle förbjuda att många föremål tas med på flygplan när du bär på dig.

Det uppgraderade förbudet omfattar livsmedel, vätskor och kosmetika som nu är begränsade till behållare som har en kapacitet på högst 100 milliliter (en tiondels liter). Dessa föremål kommer att vara begränsade och du kommer inte att kunna ta med dem till något av passagerarutrymmena eller på ett flygplan.

Här är några av föremålen på den förbjudna listan: Vatten; drycker; soppa; sirap; sylt; gryta; sås; 'nam prik' (en populär thailändsk krydda); livsmedel i sås; krämer; lotioner; kosmetika; olja; parfym; tandkräm; schampo; dusch tvål; spray; skum; mascara; läppstift och läppbalsam.

Uppgraderingen av förbud verkar vara en striktare tolkning av tidigare regler snarare än en utrullning av en utökad lista över förbjudna föremål.

Användare av sociala medier och kommentatorer är oroade över att det saknas skyltar och information om restriktionerna på flera språk på de nuvarande flygplatserna i landet. De och flera nyhetsmedier uppmuntrar CAA att korrekt signera och identifiera restriktionerna för att säkerställa att det inte finns långa säkerhetsköer med förvirrade turister och passagerare.

Förbudet började på lördagen under helgen.

CAA uppger att skälet till förbudet är att säkerställa bättre säkerhetsstandarder och skydda alla passagerare.

Det fanns några rapporter om längre säkerhetsköer på vissa flygplatser i helgen då förvirring skapade om vad som fick och inte fick tas ombord på flygplan.

Med lite källmaterial från Sanook och The Thaiger, redigerat av The Pattaya News.

 

KÄLLASanook, Thaiger
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/