Pattaya CCTV System anses vara en framgång och kommer att introduceras över hela landet

Pattaya-

Tidigare denna vecka på våra sociala medier The Pattaya News gav dig en förhandstitt på Pattayas 36 miljoner baht CCTV-system och kommandocentral. Så sent som för några år tidigare fungerade majoriteten av kamerorna inte och var i ett skick av förfall. Men under de senaste två åren har staden investerat miljontals baht i att reparera och uppgradera systemet och installera ett kommandocenter.

Staden är nu kantad av hundratals kameror, även om tjänstemän avböjde att kommentera exakt hur många de är.

Tjänstemän uppgav för pressen att de var installerade i de tyngsta gångtrafik- och turistplatserna, samt vad de kallade högriskplatser där brott är vanligt.

Kamerorna håller hög kvalitet och kan zooma in även på små detaljer som fordonsregistreringsnummer enligt polisens generalmajor Woraphong.

Generalmajor Woraphong säger att resultaten talar för sig själva.

Från maj 2018 till maj 2019 uppgav han att det har förekommit totalt 1305 brottmål i Pattaya, inklusive stöld och misshandel som lämnats in till polisen.

1,120 XNUMX av dessa fall har resulterat i en arrestering och den misstänkte ställdes inför rätta, uppgav han. De allra flesta som han uppgav löstes genom att granska CCTV-systemet och spåra den misstänkte framgångsrikt.

Nu, med framgången med systemet, är det på väg att lanseras på höga turistmål över hela landet. Dessutom kommer ännu fler kameror att installeras i hela staden, vilket gör det möjligt för Pattaya-polisen att med en blick kunna se större delen av staden när som helst.

Phuket, Koh Samui, Hua Hin, Rayong, Trat och Chiang Mai är nästa på listan för att få Pattayas CCTV-system och kommandocentral enligt generalmajor Woraphong. Pattaya var testplatsen för systemet eftersom det enligt Major Woraphong har ett ökande antal utländska turister år från år.

Originalkälla Bangkok Post, fotokredit Pattaya Law Enforcement

 

Prenumerera
KÄLLABangkok Post
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/