Thailands regering kommer att investera 5 miljarder baht för att utöka internetinfrastrukturen för landet

Thailand-

Thailands ministerium för digital ekonomi och samhälle planerar att investera 5 miljarder THB (cirka 162.7 miljoner USD) för uppgradering och utveckling av landets internetinfrastruktur. Regeringen tilldelade kontraktet för detta projekt till den statliga operatören CAT Telecom, rapporterar The Phnom Penh Post, med hänvisning till Atcharin Phatthanaphanchai, permanent sekreterare för ministeriet. Projektet, kallat "Asean Digital Hub", omfattar tre faser, nämligen ökningen av nätverkskapaciteten vid gränserna, kapacitetsuppgraderingen av det rikstäckande nätverket och undervattenskabelsystemet; och utplaceringen av en ny internationell undervattenskabel.

I den första fasen utökade CAT internetkapaciteten med 2,300 2 Gbps i gränsområden som förbinder Kambodja, Laos och Myanmar. Investeringarna i detta projekt nådde 1 miljarder THB. CAT investerade 151 miljard THB i projektets andra fas och utför för närvarande tester på utrustningen installerad på XNUMX kommunikationsstationer över hela landet.

Byrån har också ökat kapaciteten för sitt befintliga undervattenskabelnät med 770 Gbps, vilket förbinder Thailand med Singapore, Kina genom Hongkong och USA. Den uppgraderade infrastrukturen kan nu hantera 7,512 XNUMX Gbps internettrafik för hela landet.

Den tredje fasen inkluderar utbyggnaden av en ny undervattensinternetkabel som ansluter Thailand till länder i Asien och Stillahavsområdet, nämligen Singapore, Hongkong, Japan, Thailand, Kina, Vietnam, Malaysia, Filippinerna och Sydkorea.

Enligt CAT Telecoms president Sanpachai Huvanandana planerar operatören att underteckna investerings- och byggavtal med partners i juli och augusti. Den nya undervattenskabeln kommer att installeras senast 2022, tillade CAT Telecoms president.

Prenumerera
KÄLLAPhomn Penh Post, telecompaper.com, tradingeconomics
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/