Lokal 75-årig thailändsk man säger att han har byggt och uppfunnit sin egen generator som inte använder bränsle

Thailand-

75-åriga Cheun Funkai, en tidigare anställd i Thailands elmyndighet som gick i pension för 12 år sedan, säger sig ha uppfunnit en prototypgenerator efter över ett decennium av försök och misstag.

Generatorn kräver inte olja, kol eller gas för att fungera och är helt designad och byggd av honom själv.

Generatorn använder ett vevsystem och är tillräckligt liten för att kunna flyttas portabelt, väger cirka 100 kg. Han vill inte ge detaljerna om designen men uppger att kärnan i enheten drivs av ett hjärta som efter cirka femton minuters handvev kommer att generera jämn elektricitet i upp till 6-8 timmar. Han demonstrerade enheten för pressen där den framgångsrikt genererade elektricitet utan att använda bränsle.

Han säger att produktionskostnaden för maskinen är cirka 16,000 XNUMX baht och att prototypen, som han medger att den inte är vacker och kommer att förfinas, tillverkades helt av honom själv hemma.

Han har fått ett patent för enheten från handelsministeriet som han säger har upphovsrättsskyddat enheten och kommer att börja sälja och distribuera den över hela Thailand som en källa till billig el för thailändare på landsbygden.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/