Den tropiska stormen Mun kommer sannolikt att påverka Chon Buri-området de kommande två dagarna

Thailand-

TMD (Thai Meteorological Department) har utfärdat en varning i morse om möjliga effekter av den tropiska stormen "Mun".

TMD rapporterar att den tropiska stormen rör sig västerut från ön Hainan i Sydkinesiska havet med en hastighet av 20 km/h och kommer att landa mellan norra Vietnam och Kina i morgon (4 juli). Det förutspås att stormen kommer att föra med sig skyfall och starka vindar över delar av Thailand, särskilt i norr, nordost, centrala och öster.

Enligt AccuWeather kan Mun försvagas tillbaka till en tropisk depression under de kommande 12-24 timmarna på grund av interaktion med land, men det finns en chans att det förblir en tropisk storm när den dyker upp från Hainan, Kina, tillbaka i Tonkinhavet. Kraftiga regn och byiga vindar förväntas över Hainan till och med onsdag innan förhållandena förbättras på torsdag.

 

Den listade också områden som kan påverkas av stormen, som inkluderar Pattaya och Chonburi

juli 3
Norr: Chiang Rai, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Phitsanulok, Tak, Sukhothai och Phetchabun.

North East: Loei, Nong Bua Lam Phu, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Sakhon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Kalasin, Yasothon, Roi Et, Maha Sarakham, Amnat Charoen, Chaiyaphum, Khon Kaen, Nakhon Ratchasima, Si Sa Ket och Ubon Ratchathani.

Central: Ratchaburi, Kanchanaburi, Uthai Thani, Nakhon Pathom, Nakhon Sawan, Lop Buri och Saraburi.

Öst: Nakhon Nayok, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat.

Söder: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang Nga och Phuket.

juli 4
Norr: Chiang Rai, Nan, Phrae, Uttaradit, Phitsanuloke, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit och Phetchabun.

North East: Loei, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakhon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Chaiyaphum, Khon Kaen och Kalasin.

Central: Ratchaburi, Kanchanaburi, Uthai Thani, Nakhon Pathom och Suphan Buri.
Öst: Sa Kaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat.

Söder: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong och Phang Nga.

TMD tillade att små fartyg inte bör gå till sjöss i varken Andamansjön eller Thailandbukten på grund av den möjliga starka sydvästmonsunen som kommer att ge friska vindar och våghöjder på 2-3 meter.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/