Koreansk Youtube-stjärna fångar Baht-busschaufförer på video som tar 100 baht per person i Pattaya

Pattaya-

Igår, den 5 juli 2019, gick en video viral på thailändska sociala medier av koreanska Youtube-”stjärnor” BongBong och hävdade att han och hans vänner på en vanlig bahtbussresa från Second Road till Jomtien Beach debiterades 100 baht per person jämfört med standarden. 10 baht biljettpris. Han klagade på händelsen på video och den blev snabbt viral på thailändska sociala medier.

Han uppgav i videon att han inte visste standardpriset förrän senare när han fick reda på att han, enligt hans ord, blev lurad och gjorde klagomålsvideon.

Pattaya City tjänstemän har sett videon och gick till busshållplatsen igår som ligger på Second Road nära Walking Street för att begära svar.

De pratade med Thawat Bunnag, som är ordförande för Pattaya Baht Bus Cooperative. Han uppgav att hundratals fall som detta har rapporterats och lagförts under åren och att videon inte innehöll någon information som kunde hjälpa dem att hitta den förolämpade föraren för ansvarsskyldighet. Han uppgav att alla bahtbussar har bussnumret och föraridentifikationen på baksidan av bussen och att alla kunder som tror att de har haft ett problem bör ta ett foto av den informationen för ett klagomål.

Han sa att chaufförerna har fått veta vad standardpriset är för en bussresa med baht och att de inte borde ta högre betalt eftersom det skadar turismen och bilden av Pattaya.

Pattaya City-tjänstemän har fått mer information från BongBong och granskar CCTV när de sa att de tog bussen för att få identifiering av föraren och fordonet som användes.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/