Nigeriansk medborgare greps i Pattaya för bedrägerier med pengar på nätet, minst 1.5 miljoner baht stulna.

Pattaya-

I eftermiddags, den 6 juli 2019, greps en nigeriansk medborgare, Mr. Yuchana Joseph Amujioku, 40 i sitt hem i Pattaya tillsammans med sin thailändska fru, Wasana Kanchak, 36 år gammal för att ha stulit 1.5 miljoner baht från en thailändsk kvinna i en sofistikerad romantik bedrägeri online.

Polisen uppgav att Amujioku påstod sig vara en amerikansk militärläkare som arbetar för Världsbanken på Facebook under skärmnamnet UD Danid vid namn David Mandy. I februari skickade han ett meddelande till en 44-årig thailändsk kvinna och berättade att han skulle skicka 500,000 XNUMX amerikanska dollar till henne men att han behövde flera betalningar för att överföra pengarna till bankavgifter för att släppa pengarna. Han ska också ha poserat som flera andra personer som videon visar nedan.

Kvinnan, som inte namngavs av polisen, överförde 1.5 miljoner baht till Amujioku som sedan omedelbart raderade Facebook-kontot och försvann. Hon rapporterade sedan händelsen till polisen som började spåra och leta efter Amujioku.

Han tros av polisen, tillsammans med sin fru, ha utfört denna bedrägeri många gånger och förgripit sig på thailändska medborgare.

Polisen uppger att han hade många bankkonton och i ett försök att lura brottsbekämpande myndigheter skulle han gå till bankomater i förklädnad, inklusive till och med påstås klä ut sig till en kvinna med en klänning och en falsk peruk. Han hade många bankkonton och bankböcker öppnade med olika former av falska identifiering i ett försök att dölja pengarna och överföringarna.

Men efter månader av sökande hittade polisen deras man i eftermiddags och han har varit i Pattaya hela tiden.

Herr Amujioku gav inget uttalande, men hans fru ska ha erkänt bluffen till fullo och för att ha lurat många människor, inklusive kvinnan i fråga. Hon uppgav att hon fick 5 % av andelen av pengarna från sin man för att hjälpa honom.

Båda står nu inför mycket allvarliga anklagelser i det thailändska rättssystemet och sitter kvar i ett lokalt fängelse.

 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/