Pattaya-polisen träffar lokala underhållningsägare efter räder, lägger ut regler och riktlinjer

Pattaya-

Igår eftermiddag, den 5 juli 2019, bad Pattayas polistjänstemän och ledarskap lokala underhållnings- och nattlivschefer och ägare att komma till Pattayas polisstation för att lägga ut riktlinjer och regler som polisstaten kommer att tillämpas i hela staden.

Detta följer efter väl omtalade räder mot Coming Bar och Windmill Gogo för påstådd minderårig prostitution och avlägsnandet av den tidigare polischefen och hans ledningsgrupp under de senaste två veckorna.

Mötet leddes av polisöverstelöjtnant Prawit Chorseng, som själv nyligen har återvänt till sin position efter att ha blivit frikänd efter en trettio dagar lång överföring och utredning efter att Department of Provincial Affairs slog till mot The Brazil Pub och 90s Bar förra månaden. Vår artikel om den händelsen finns här: https://thepattayanews.com/2019/06/02/pattaya-city-police-chief-four-others-transferred-immediately-face-probes-over-nightclub-raids/ 

Överstelöjtnant Chorseng lade upp flera prioriteringar för de över hundra företagsoperatörerna och pressen närvarande:

  1. Strängt inga kunder under tjugo år på en lokal som säljer alkohol.
  2. Följ din licenss stängningstider till punkt och pricka. Att hålla öppet efter din licensierade stängningstid, som skiljer sig beroende på vilken typ av verksamhet och område det är beläget, kommer att resultera i rättslig verkställighet.
  3. Ingen personal under tjugo år får arbeta på en lokal som säljer sprit.
  4. Droger och droganvändning kommer inte att tolereras.
  5. Vapen kommer inte att tolereras.
  6. Våld i allmänhet kommer inte att tolereras. Säkerhet, ledning och dörrvakter ska inte själva lösa situationer om en beskyddare tar till våld, polis måste tillkallas.

Överstelöjtnant Chorseng sade att slumpmässiga räder och inspektioner kommer att fortsätta för att säkerställa att dessa regler följs.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/