Den tropiska stormen Mun tar upp föroreningsproblem på Na Jomtiens stränder, igen (video)

Na Jomtien-

Den 5 juli 2019 vimlade sociala medier av videor och bilder från oroliga medborgare på Na Jomtien Beach när tjockt svart vatten återigen strömmade ut i havet från lokala avlopp trots att staden tidigare sagt att sandsäckar och en järngrind skulle förhindra detta problem i framtiden.

I maj rapporterade vi och andra pressenheter om tillståndet på Na Jomtiens strand när videor blev virala om havets tillstånd. Myndigheterna höll flera möten och uppgav att problemet var skadade pumpar och pumpstationer som behövde repareras. Staden medgav att systemet skulle ta tid att reparera så använda tillfälliga åtgärder som konsekvent rengöring av dräneringssystemet, sandsäcksutgångar till stranden, installation av en järngrind för att förhindra avloppsvatten från att gå till havet och omdirigering av avloppsvatten till andra pumpstationer i Pattaya-området.

Men som de nuvarande stormarna visade räckte inte den tillfälliga lösningen och ännu en gång strömmade det svarta vatten med fult utseende och lukt ut i havet i Na Jomtien.

Stadstjänstemän uppger att järnporten misslyckades under de kraftiga stormarna som också gjorde att sandsäcksbarriärer förstördes och sköljdes längs stranden.

De kommer att installera en ny, kraftigare järngrind och sandbarriärer, meddelade stadens tjänstemän till pressen.

Arbetet fortsätter med att fixa pumpstationen och avloppssystemet, men myndigheterna betonar att det inte är en process över natten och kommer att fortsätta att ta tid.

Stadens tjänstemän uppger att fullständig rengöring av pumpsystemet och avloppssystemet också pågår för närvarande. De sa också att de kommer att öka antalet kontroller av systemet samt se till att de fortsätter att uppdatera lokalsamhället på en konsekvent basis om framstegen i den övergripande åtgärden av dräneringssystemet.

 

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/