Tillslaget mot motorcyklar fortsätter, utökat till uthyrningsbutiker, utlänningar utan licenser

Pattaya-

Vi har rapporterat i flera veckor nu om att polisen är striktare mot anpassade motorcyklar, avgaser, racing etc. i staden efter att en rysk turist dödades för några veckor sedan, enligt uppgift av en grupp människor som tävlade på en större väg.

Nu expanderar tillslaget ytterligare.

Pol Maj Arut Sathanon säger att Pattaya-polisen följer order från Royal Thai Polices huvudkontor i Bangkok.

Polisen uppgav att stickprovskontroller för licenser och att se till att anpassade cyklar och avgaser är lagliga kommer att öka. De uppgav också att de kommer att inspektera motorcykeluthyrningsbutiker och bötfälla alla butiker med 2000 baht som hyr ut till förare utan körkort.

Samtidigt inträffade en annan allvarlig olycka i morse där två unga thailändska studenter skadades allvarligt i en incident med en utländsk turist på en "stor cykel" motorcykel. Pol Maj Arut sa att alla turister måste ha en internationell licens (eller annat lagligt tillstånd) för att hyra och åka motorcykel i Thailand. Gärningsmän kan riskera en månad i fängelse och böter på upp till 1,000 XNUMX baht eller båda.

 

 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/