Pattaya Tourism Association förutspår 19 miljoner besökare, 5% ökning i år, CP har ett stort komplex på gång

Huvudkontor i Bangkok.

Pattaya-

Nikkei Asian Review släppte en artikel i veckan där de uppgav att chefen för städernas Business and Tourism Association har förutspått totalt 19 miljoner besökare till staden i år, en total ökning på 5 %, vilket är nästan hälften av det totala förutspådda antalet. 40 miljoner besökare.

Betydande arbete görs för att locka indiska, muslimska och kinesiska turister till staden som en snabb promenad nerför Walking Street kommer att visa alla besökare.

CP, en livsmedels- och detaljhandelsgrupp på 63 miljarder dollar, har för avsikt att omforma flödet av människor och varor genom regionen Chon Buri. En höghastighetståg och relaterade projekt är utformade för att locka affärsmän, entreprenöriella talanger och turister till området. CP bestämmer antalet tågstationer, vilket ger gruppen makten att bestämma vilka områden som ska utvecklas.

Nikkei Asian Review skrev:

Det thailändska konglomeratet Charoen Pokphand Group planerar att bygga ett enormt kommersiellt och bostadskomplex i strandstaden Pattaya, har Nikkei Asian Review fått veta, ett projekt som förväntas öka lönsamheten för en höghastighetstågslinje på 7.3 miljarder dollar som företaget har valts ut. att konstruera.

Komplexet, på en storlek större än 480,000 10 kvm kommer att innehålla ett köpcentrum, hotell, biografer och ett kongresscenter. Investeringsbudgeten kommer att vara minst 327 miljarder baht (XNUMX miljoner dollar), sa en källa i Pattaya stad.

Även om CP saknar järnvägserfarenhet, har det vunnit ett kontrakt för att ansluta tre internationella flygplatser, två nära Bangkok och den andra söder om Pattaya. Järnvägen beräknas vara i drift 2024.

Det planerade komplexet för blandad användning erbjuder ett sätt att öka linjens lönsamhet. Turister kunde ta tåget till shopping- och nöjesdestinationen, medan invånarna kunde pendla till flygplatserna eller andra delar av Thailand.

Pattaya, cirka 160 km sydost om huvudstaden, fungerar som en slags inkörsport till Thailands östra kust, där bil-, konsumentelektronik- och annan tillverkningsindustri började koncentreras på 1990-talet.

Originalartikeln finns här: https://asia.nikkei.com/Business/Companies/Thailand-s-CP-plans-330m-seaside-hub-linked-to-high-speed-rail?fbclid=IwAR0ILznGlLIL34bFJ-6PLJ6PD0OjZ7WEMfeQ4ciHu2tBbgr9zxybaMrqwH4

Det thailändska kabinettet godkände tågaffären mellan CP och Thailands statliga järnväg i juni. Kontraktet ska undertecknas av båda parter denna månad. China Railway Construction-företaget är också involverat i ett konsortium för att bygga järnvägen. Banan beräknas vara klar 2024.

 

Prenumerera
KÄLLANikkei Asian Review
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/