Sydkoreansk medborgare eftersöks på INTERPOL Red Alert för påstådd människohandel fångad i Pattaya

Pattaya-

Polistjänstemän, i samarbete med sydkoreanska brottsbekämpande myndigheter, tillkännagav att en sydkoreansk medborgare, Giheon Kim, 42 år gammal idag, gripits. Han greps den 10 juli 2019 i Pattaya baserat på ett tips och hade efterlysts på en INTERPOL Red Alert som utfärdades i oktober 2018.

I larmet stod det att Kim påstås ha människohandlat kvinnor från Pattaya- och Bangkok-området till Korea. Hela varningen finns här:

Det står att han i juni 2018, med anställning som lockbete och med flera andra icke namngivna koreanska män, lockade fem thailändska kvinnor till Korea. I larmet står det att kvinnorna sedan tvingades ägna sig åt prostitution mot sin vilja och att deras pass och legitimation togs. Alarmeringen hävdar att kvinnorna försökte fly och fångades och straffades både verbalt och fysiskt.

Han flydde till Thailand hösten 2018 enligt thailändska myndigheter och hans turistvisum tog slut i december 2018. Han var på översta vistelse i 196 dagar enligt immigrationstjänstemän som informerade pressen.

Han fångades åt middag nära sin lägenhet i centrala Pattaya efter ett anonymt tips.

Han riskerar utvisning, thailändska åtal för överseendet och högst trettio års fängelse.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/