Den thailändska polisen tillkännager förnyat tillslag mot lustgasballonger

Bangkok-

Nio thailändare har gripits för att ha sålt ballonger fyllda med lustgas (lustgas) till utländska turister på Khao San Road i Bangkok. Polis och tjänstemän från Office of Food and Drug Administration arresterade dem sent i går kväll (torsdagen den 11 juli 2019). En mediakonferens som tillkännagav gripandena hölls i morse strax efter midnatt.

Polisen säger att barn- och kvinnovårdsavdelningen på Metropolitan Bureau hade blivit tipsad om flera försäljare som säljer lustgas i ballonger till utländska turister som besöker pubar på Khao San Road. Byrån och FDA-tjänstemän organiserade en razzia mot den berömda turistremsan och hittade nio män som sålde ballongerna. De arresterades och fördes till polisstationen för att åtalas för att sälja en kontrollerad drog utan tillstånd.

Vid mediakonferensen sa Metropolitan Polices biträdande kommissarie Pol Maj Gen Sukhon Prommayon att användningen av lustgas är tillåten som bedövningsmedel och för tandextraktioner eftersom det är snabbverkande och minskar smärta. Fordonstillverkare använder också gasen för att fylla krockkuddar.

Men han sa att gasen också ofta säljs på olika nöjesställen för att framkalla eufori och ett tillstånd av total avkoppling. Biverkningar inkluderar illamående och medvetslöshet.

Tillslaget mot försäljningen av ballongerna kommer att fortsätta, konstaterade han.

För flera år sedan var ballongerna vanliga i Pattaya, de såldes till och med öppet på Walking Street i bås som heter Funny Air för 100 baht per ballong och av flera barer och gogos i staden. Men ett tillslag från polisen i Pattaya eliminerade den offentliga användningen av ballonger lokalt.

Foto/Källa Kredit: The Nation/Thaiger

Prenumerera
KÄLLAThaiger
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/