Rasande utlänning med machete hotar thailändska grannar, polis över tvist (video)

Pattaya-

En utländsk man från Kanada har enligt uppgift varit inblandad i en rörig granntvist med sina thailändska grannar i Pattaya som nu har blivit viral i thailändsk press och är en rubrik på Thairath, 77kaoded, Channel 7 News och andra thailändska webbplatser. Vi har undanhållit hans namn för närvarande eftersom situationen pågår.

Tvisten, som påstås handla om parkering av en motorcykel, påstått läckage av vatten från en tvättstuga bredvid, problem med ett motorcykelställ tvärs över gatan, problem med en motorcykelverkstad och skräp som lämnats framför hans fastighet, har pågått i minst en vecka och eskalerade i slutet av förra veckan i serien av videor som släpptes av hans grannar till pressen och polisen för att visa mannens hotfulla beteende.

Videorna verkar visa mannen med en machete som hotar sina grannar och en polis kallad till platsen. Vid ett tillfälle verkar det som att mannen, som står på sitt tak, hotar att skära av huvudet på en polis och hotar att döda sina grannar. Han hävdar att de förgiftar hans egendom och försöker plantera droger och gift också i hans papperskorg.

En annan video visar mannen i en konfrontation med flera män på gatan.

En granne lade också upp en serie filmer av mannens beteende. De säger att de fruktar för sina liv och tror att mannen kan skada dem och deras familjer.

https://web.facebook.com/jamjureejinuntuya/videos/870461510001490/?t=1

Enligt grannar och polisen är situationen pågående och tjänstemän hoppas kunna lösa situationen på fredlig väg, men enligt uppgift är den utländska mannen inte samarbetsvillig just nu.

Thairath har rapporterat och lagt upp bilder av brottsbekämpande myndigheter och stadstjänstemän som försöker lösa situationen och lugna ner mannen, men han ska enligt uppgift ha låst in sig i sitt hus och inte tillåtit andra att tala, och klippte hela tiden av dem (Se 8 minuter och ca. 15 sekunder.)

Videokredit Thai Rath.

 

 

 

KÄLLAThai Rath, Thai Visa, 77kaoded
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/