Denna vecka i sport i Pattaya, 16 juli 2019 - Gästkolumn

 

Av Danny Knobler

Trumslaget börjar vid den inledande kickoffen och går till slutsignalen och därefter. Joe tar tag i megafonen och ber de andra medlemmarna i supportergruppen Pattaya Dangerous Family att sjunga.

Fansen är en blandning av Thai och Farang. Orden till sångerna är en blandning av thailändska och engelska.

"Vi är Pattaya! Vi är Loma!"

Loma, naturligtvis, är thailändska för delfin. Pattaya Discovery United FC är Dolphins. Och Pattaya Dangerous Family är den lojala supportergruppen som följer dem hem och borta i den thailändska fjärde divisionen.

Det är fotboll, eller fotboll om du är amerikansk eller australiensisk. Spelet är bekant, även om spelnivån inte direkt är den största ligan. Upplevelsen är unik thailändsk, med lite Pattayas unika karaktär.

Thai Royal Anthem spelas före matcher, precis som före filmer på biograferna här. Spelarna hälsar varandra och fansen med ett wai. Efter matchen går båda lagen för att hälsa varje grupp av supportrar, och supportrarna (för enda gången hela dagen) hejar motståndet.

Och Pattaya Discovery United-laget ansluter sig sedan till jublet och tar en lagbild inför supportrarna.

De senaste veckorna har bilderna varit glada, eftersom Pattaya-laget har varit igång. Med fyra raka vinster ligger Dolphins med 10-4-4 på säsongen, trea i ligan, åtta poäng från toppen och ännu viktigare bara tre poäng från andraplatsen. Om de kan slå Koh Kwang FC på lördag eftermiddag i Chantaburi, skulle de gå jämnt på poäng med Koh Kwang för den andra uppflyttningsplatsen till tredje divisionen.

Om du undrar varför en stad som Pattaya, med så lojalt stöd, bara har ett fjärdedivisionslag, är det en rättvis fråga. Under de senaste åren var ett Premier League-lag vid namn Pattaya United baserat här. Men efter förra säsongen flyttade ägarna laget till Samut Prakan, i Bangkoks förorter.

Om du Googlar på den thailändska Premier League-ställningen visar den fortfarande laget som Pattaya United, bara två poäng från toppen av tabellen. Men om du kollar in antalet deltagare, hittar du Samut Prakan längst ner, i genomsnitt bara 2,476 XNUMX per match.

Onödigt att säga att ett framgångsrikt lag skulle ha gjort det mycket bättre i Pattaya. Mycket, mycket bättre med vilken mängd marknadsföring som helst och/eller med en stadion som är mer tillgänglig från centrum av staden.

Pattaya United spelade på Nongprue Municipality Stadium, samma mark som Pattaya Discovery United använder nu. Det är på Darkside, nästan nio kilometer från det huvudsakliga turistområdet, en 20-40 minuters bilresa med taxi eller hyrd bahtbuss.

Lyckligtvis organiserar en lojal Pattaya Discovery-fan vid namn Mike Lowe en bahtbuss från Retox Game On Soi Honey för varje hemmamatch. Avspark är 4, men bussen går strax efter 2 för att möjliggöra ett förspelsstopp vid en bar nära marken. Pregame-öl i den baren säljs för 55 baht, och öl på marken kostar 80 baht för en stor flaska Chang eller Leo. Flera matförsäljare dyker regelbundet upp på marken, med kebab, kyckling- och bläckfiskspett och räkbollar bland föremålen som erbjuds vid den senaste hemmamatchen.

Nästa hemmamatch är den 27 juli, och det är en stor sådan. Pattaya Discovery spelar mot Bankhai United, laget i toppen av tabellen.

**

Det finns olika andra sportevenemang i Pattaya under året, och denna periodiska kolumn i The Pattaya News kommer att hålla dig uppdaterad om dem alla.

Det största årliga evenemanget är Honda LPGA Thailand, ett regelbundet stopp på den bästa golftouren för kvinnor. Turneringen har hållits varje år sedan 2006, med 70 av de bästa spelarna i världen och en prispåse på $1.6 miljoner. Datumen för 2020-turneringen har ännu inte meddelats, men den hålls normalt sista helgen i februari på Siam Country Club.

Den andra stora händelsen i år kommer upp i september när Pattaya kommer att stå värd för 2019 års världsmästerskap i tyngdlyftning. Det här är en enorm turnering i tyngdlyftningsvärlden eftersom den fungerar som kvalificering för OS i Tokyo 2020. Turneringen är inställd till 18-27 september på Eastern National Indoor Sports Stadium, som ligger utanför Sukhumvit strax söder om staden. Tyngdlyftare från 197 länder förväntas delta.

Danny Knobler har bevakat sport i USA i 40 år och skrivit för Bleacher Report, CBSSports.com, ESPN.com, och många andra webbplatser och publikationer. Du kan hitta honom nu på Danny's Sports Bar på Soi Made In Thailand i Pattaya, där du kan se live och inspelade sportevenemang från var som helst i världen.

Redaktörens anmärkning: Vill du skriva för oss och ta upp något nära och kärt för dig eller lokalsamhället? Vi letar alltid efter volontärer. Meddela oss på Facebook eller e-posta oss på Pattayanewseditor@gmail.com.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/