Motorbåtsoperatörer, strandförsäljare hävdar upp till 80 % färre turister jämfört med föregående år för nuvarande helgdagar

Pattaya-

Medlemmar av den associerade lokala pressen, inklusive The Pattaya News, intervjuade många lokala strandoperatörer i går eftermiddag, 16 juli 2019 om affärer i år på den första dagen av en tvådagars religiös helgdag. De tillfrågades specifikt om antalet turister jämfört med föregående år och antalet turister som besökte öarna och deltar i strandaktiviteter som att hyra solstolar.

Svaren var inte positiva.

Även om de var ovetenskapliga, sa alla leverantörer som talades med att de hade en betydande nedgång i affärsverksamheten år för år för denna semester. Detta inkluderar inhemska och utländska turister.

Flera motorbåtsoperatörer hävdade att deras verksamhet minskade med 80 % från år till år, inte bara för denna semester och sa att de hade de ekonomiska uppgifterna för att bevisa det.

Samtidigt hävdade solstolsförsäljarna att deras verksamhet minskade med ungefär 50 % totalt sett. (Redaktörens anmärkning: Dessa är, som sagt, ovetenskapliga resultat) Detta efter att en lokal turisttjänsteman nyligen gav vad som nu kan tyckas en optimistisk siffra för att turismen i staden minskar med 30 % år över år med europeiska turister till annan press. Pattaya News rapporterade inte om denna artikel eftersom vi inte var närvarande för dessa uttalanden, utan var för gårdagens.

Idag, den 17 juli 2019, är den andra dagen av den två dagar långa religiösa högtiden och början av den buddhistiska fastan.

Företagsägare som intervjuades uppgav att de skyllde på flera faktorer för nedgången, såsom världsekonomin, handelskriget med Kina eller turister som åkte till andra stränder och öar som Koh Samet eller Koh Chang.

Oavsett orsakerna är lokala strandföretagare inte nöjda och hoppas att regeringen vidtar åtgärder för att öka turismen. De uttryckte en försiktig optimism om att åtgärder som vidtas av den lokala regeringen skulle öka turismen, såsom arbete som görs för att åtgärda det årliga översvämningsproblemet, bättre polisarbete och ha fler regelbundna festivaler och evenemang.

Redaktörens notering: Ingen av de intervjuade individerna anklagade immigrationsreglerna eller bahtens styrka för nedgången i turismen.

 

 

 

 

Prenumerera
KÄLLAPattaya Press Association
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/