USA säger att de vill fördjupa relationen med Thailand, gratulerar den nya demokratiskt valda regeringen

Bangkok-

Den amerikanska regeringen sa att den stöder Thailands nya regering i ett uttalande som utfärdades i går efter det första mötet i den nya regeringen.

Utrikesminister Mike Pompeo sa att hans nation ser fram emot att arbeta för att "fördjupa alliansen och partnerskapet" mellan båda regeringarna efter att omstridd manövrering äntligen såg ett nytt kabinett sittande i Bangkok denna vecka, fyra månader efter valet.

"Vår allians kommer att växa sig ännu starkare när vi arbetar tillsammans för att främja mål som är gemensamma för båda länderna, såsom säkerhet, fred och välstånd i Indo-Stillahavsområdet och i hela världen," sa Pompeo.

Uttalandet misslyckades med att gratulera eller till och med namnge Prayuth Chan-o-cha, den tidigare arméchefen som har regerat sedan han tog makten i en statskupp 2014. Efter det allmänna valet i slutet av mars återvände Prayuth till makten som premiärminister.

Det kommer när Trump-administrationen diskuterar om den ska återställa de fullständiga banden till Thailand som minskade under kuppen. Utrikespolitiska experter och rättighetsförespråkare säger att militären är angelägen om att se det hända på grund av invändningar från många i utrikesdepartementet.

"USA ser fram emot att arbeta med den nybildade kungliga thailändska regeringen för att fördjupa alliansen och partnerskapet mellan våra två nationer, som bygger på över två århundraden av vänskap mellan vårt folk", sa Pompeo. "Vi stöder transparens och goda styrelseformer runt om i världen och kommer att fortsätta att arbeta med det thailändska folket och den kungliga thailändska regeringen för detta ändamål."

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAKokosnötter
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/