Rapport från ministeriet för turism att turism ifrågasätts av olika regeringsdepartement, anklagade för spinndoktorering

Pattaya-
Rapporter från regeringen om att thailändsk turism är uppe ifrågasattes idag av en annan regeringsgren, vilket visar att den sanna bilden av turism i bästa fall är grumlig.
Eftersom ett ministerium tycks inte hålla med ett annat säger en lokal företagsledare i Pattaya att turismen på marken i Pattaya är mycket värre än vad siffrorna antyder och vad ministeriet för turism och sport uttalade i går i den här artikeln och en officiell regeringsrelease.
Faktum är att utsikterna är fruktansvärda – med Vietnam som presenterar ett "läskigt" förslag som en konkurrent om turistdollarn, enligt Ekkasit Ngamphichet.
I dag har National Economic and Social Development Council – ett ministeriellt organ – sagt att resultaten för första kvartalet i Thailand visade en övergripande nedgång i turismen, motsatsen till vad ministeriet för turism och sport uttalade i går.
Från en ökning med 4.3 % under det senaste kvartalet rasade detta till 1.8 % detta kvartal enligt rådet. Turister från Oceanien, Europa och Mellanöstern kommer inte som förväntat enligt rådet.
Turismen från Kina gick bättre men var fortfarande på nedgång från 10.5 % ner till 1.7 %, konstaterade rådet.
Pattayas affärs- och turismledare Ekkasit Ngamphichet – som för två veckor sedan sa att turismen i Pattaya håller på att gå neråt – har inte ändrat sig i en ny intervju med associerade thailändska medier och press, inklusive The Pattaya News.
Om något är han ännu mer pessimistisk än tidigare. Han sa att från hans analys av lokala företag var det svårt att hitta någon anledning att vara positiv.
Han sa att det fanns få européer och västerlänningar i allmänhet från Australien, Europa och Amerika. Ja, ryssarna hade återvänt i ett antal men det var inte mycket. Den indiska marknaden verkade öka men det diskuterades fortfarande hett om de spenderade några betydande belopp.
Den kinesiska turistmarknaden var "ganska tyst". Det kinesiska nyåret i februari hade bara varit en skugga av tidigare år enligt Mr. Ngamphichet och i april och maj var det allt mindre kinesiskt – mycket färre än vad som kunde förväntas på föregående års resultat.
Herr Ngamphichet föreslog att siffrorna från statliga spindoktorer inte visades på marken.
Han beskrev Vietnam som en skrämmande konkurrent till Thailand och Pattaya och folk valde allt oftare Vietnam framför Thailand.
Enligt Mr. Ngamphichet har Vietnam massor av outforskade och nya turistorter och många människor väljer att åka dit istället för Pattaya i synnerhet och Thailand i allmänhet.
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/