Påstådd tjuv lärde ut en viktig läxa av en välkänd lokal bastuägare (video)

Jomtien-

På onsdagseftermiddagen den 24 juli 2019 fångades en påstådd tjuv som anklagades för att ha brutit upp flera skåp under en period av två månader och stulit kontanter från kunder på Jomtien Sauna av ägaren till bastun, herr Andrea Sinyorini.

Herr Sinyorini, som är en välkänd lokal företagsägare och även känd för att vara bevandrad i brasiliansk jujitsu och som tränar varje dag, talade direkt till The Pattaya News i eftermiddags den 25 juli 2019 om händelsen.

Händelsen gick viralt på Mr. Sinyorinis personliga facebooksida när han fångade ögonblicket, vilket du kan hitta nedan när han tog ner den påstådda tjuven tills polisen kom för att arrestera honom.

https://web.facebook.com/andrea.jomtiensauna/videos/2596628300573647/?t=0

Här är, från Mr. Sinyorinis intervju med oss, vad som hände. Detta är hans egna ord:

Denna person, som inte har namngivits under den pågående polisutredningen, hade stulit från kunder till min bastu i cirka två månader. Han är thailändsk medborgare och lokalinvånare.

Jag började först få klagomål från kunder om att de trodde att pengar saknades i deras plånböcker. Det var alltid ungefär en tredjedel av vad som fanns i plånboken, aldrig hela beloppet, förmodligen i ett försök att inte uppmärksammas. Men några av mina kunder märkte det och började komma till mig.

Till en början anklagade några av våra kunder vår personal och eftersom jag inte visste vad som hände vid den tidpunkten började jag undersöka vidare.

Jag kände igen mönster och det faktum att stölderna ägde rum varje dag mellan cirka 3 och 5. Det var alltid bara en tredjedel av pengarna i kundernas plånböcker. Låsen öppnades med en pinne, som är någon form av låsplockningsanordning. Tjuven var professionell och lyckades öppna skåpen och ta kontanterna snabbt och sedan återställa plånboken och skåpet till sitt ursprungliga skick så att det inte såg stört ut.

Jag började tappa sömn på natten över detta. Alla som känner mig vet att min verksamhet är väldigt viktig för mig och jag är där varje dag hela dagen, förutom när jag tränar.

Jag började spåra kundmönster och beteenden, tillsammans med kroppsspråk, varje dag mellan klockan 3 och 5, vilket är när brotten alltid inträffade.

Detta ledde till att jag kände igen den här personen som var daglig kund på spaet men hade ett väldigt misstänksamt kroppsspråk. Efter en fortsatt observationsperiod blev vi 100% säkra på att detta var individen och att han observerades bryta sig in i skåp.

Dagen för videon bröt han sig in i fem skåp och stal cirka 15,000 XNUMX baht. Jag såg det hända. Jag ringde polisen men de sa att de inte var redo att gripa och ville ha lite tid att utreda. Jag sa till dem att det inte skulle hända och de kunde arrestera mig för misshandel istället eftersom jag skulle ta ner mannen och hålla dem för polisen.

Jag stötte på mannen och jag kunde se på hans kroppsspråk att han visste att han var gripen och antingen skulle fly eller försöka göra något dumt. Så jag tog ner honom med en kroppstriangel och satte en choke på honom. Jag lät honom inte svimma eftersom jag ville att han skulle känna hur det är att bli dominerad, jag ville att han skulle känna rädslan och smärtan som han utsatt så många av mina kunder för under de senaste månaderna.

Polisen svarade på samtalet och grep mannen. När han fick handfängsel gav jag honom lite vatten. Jag sparkar inte en man när han är nere. Han bad mig om ursäkt och jag sa till honom att istället för att stjäla om han behöver pengar eller ett jobb kan han komma till mig, inte vara kriminell.

Han påstås vara ute (ur fängelse) just nu efter händelsen, men jag är nöjd med hur det gick till och tror att han fick en värdefull läxa.”

Slut på kommentarer.

Andrea berättade för The Pattaya News att han alltid är villig att träffa nya kunder och kan hittas personligen i hans bastu i Jomtien varje dag.

 

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/