Ledande hotellägare i Pattaya säger att lyxturismen ökar i staden när den vanliga turismen minskar

En ledande hotellägare i Pattaya har idag sagt till Siam Rath News att trots undergång och dysterhet från många i staden angående turism och många företag har en kapplöpning till botten när det gäller att ha de billigaste priserna som företag, resorter, hotell, restauranger, barer , och klubbar fokuserade på lyx och premiumkunder såg ökade resultat år över år trots svåra ekonomiska förhållanden för turister i medel- och budgetklassen.

Med antalet miljonärer i världen som ökar dagligen kommer de att strömma till Pattaya under de kommande åren, säger Pornphan Rattanaphitaksakun, chefen på Mason Resort.

Villorna där rabatteras till "bara" 9,600 XNUMX baht fram till september.

Pornphan berättade för Siam Rath att det under perioden 2016 till 2022 beräknas vara en ökning med 8.1 % av miljonärer runt om i världen.

Den lyxiga slutmarknaden för rika turister är uppdelad i olika segment – ​​Pornphan sa att 20 % av det var segmentet "speciella tillfällen" som hon koncentrerade sig på.

Mason-webbplatsen har också ett paket före bröllopet inklusive en fotografering för 28,000 XNUMX baht per natt. Detta inkluderar en flaska mousserande vin och en påfylld minibar. Det inkluderar även en romantisk middag för två.

Ett parresor för tre dagar och två nätter kostar 41,999 XNUMX baht ++.

Pornphan sa att "Transparency Market Research" indikerade fortsatt tillväxt på lyxmarknaden under de närmaste åren.

Hon konstaterade att de företag som fokuserar på att leverera en premiumupplevelse till kunder med en hög disponibel inkomst kommer att skörda positiva fördelar även i en svår ekonomi.

Prenumerera
KÄLLASiam Rath
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/