Polisen i Pattaya utreder påståenden om falska poliser som utpressar pengar över e-cigaretter

Pattaya –

Pattayapolisen utreder efter att en thailändsk man har rapporterat att män som påstod att de var poliser har utpressat honom pengar för att ha e-cigaretter.

Strax efter midnatt idag, den 26 juli 2019, kom Panuwat Subun, 24 år gammal från Ayutthaya till Pattayas polisstation där han rapporterade att fyra män som hävdade att de var från utredningssektionen i Region 2-polisen utpressade honom på pengar .

https://www.youtube.com/watch?v=iEX2bGJKtN8

Panuwat berättade för polisen att dessa män har fångat honom med två uppsättningar e-cigaretter som ursprungligen kostade 1,250 XNUMX baht för varje set på en bensinstation i södra Pattaya.

De hade bett honom om 30,000 20,000 baht för att han inte skickade honom till polisstationen, hävdade han. Han sa att han inte hade tillräckligt med kontanter så han gav dem ett guldarmband värt cirka 5,000 XNUMX Baht med XNUMX XNUMX Baht kontanter.

Efter det tog de honom på en pickup och släppte honom på Pattaya Beach Road nära Soi 13/2.

Överstelöjtnant Kamon Appakarat, biträdande utredningspolis vid Pattaya City Police säger att de utreder händelsen.

Vaping i Thailand är fortfarande strikt mot lagen och Thailand har några av de hårdaste straffen i världen för vaping.

Flera berättelser om mestadels turister som hävdar att de har blivit utpressade för upp till 50,000 XNUMX baht har regelbundet hamnat i nyhetscykeln sedan ett kraftigt tillslag mot vaping för ungefär två år sedan. Samtidigt driver den thailändska chefen för Phillip Morris i Thailand en kampanj för en rökfri framtid och hoppas kunna ändra Thailands strikta lagar om vaping.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/