Fulligt avloppsvatten stinker i Nongplalai-området, lokala invånare vädjar om hjälp med stadens tjänstemän

Nongplalai-

Lokala invånare i Nongplalai-området har kallat på hjälp från stadens tjänstemän angående dåligt avloppsvatten under de senaste sex åren. De uppgav till media idag, den 29 juli 2019, att illaluktande vatten fortsätter att svämma över lokala vägar och är ett stort besvär för lokala invånare och turister.

Vägen som de säger är det primära problemet är huvudvägen till många populära turistmål och Pattaya Remand Prison.

Nongplalais borgmästare Pinyo Homklan hävdar att avloppsvattnet kommer från Pattaya Remand Prison.

Han uppgav till den associerade pressen att detta fängelse är överfullt av fångar mer än vad deras avloppsvattenreningssystem kan hantera. Han säger att kommunen har informerat Fängelset under de senaste sex åren för att lösa detta problem, men det har inte funnits några tecken på framsteg.

Tjänstemän vid Pattaya Remand Prison svarade på borgmästarens påståenden om att de just har lanserat ett nytt system för rening av avloppsvatten förra månaden. De hävdar att de personligen kontrollerar att vattnet redan har behandlats innan det släpps ut.

Kommunens tjänstemän säger dock att de kommer att följa upp fängelset och själva kontrollera vattenkvaliteten och processen för bortskaffande.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/