Chefen för Thai Tourism Authority hävdar att turismen under tredje kvartalet beräknas öka med 9 % från år till år om den fortsätter den nuvarande trenden.

Chefen för Thailands turistmyndighet har målat upp en mycket rosa bild av utländsk och inhemsk turism i Thailand. 

Detta kommer efter rapporter från majoriteten av lokala företagare i Pattaya att denna lågsäsong har varit mycket svår.

Enligt Yuthasak Suphasorn, TAT-chefen, hävdade han idag den 29 juli 2019 att nuvarande rikstäckande trender visade att inhemska thailändska och utländska turister skulle spendera en hel del 820 miljarder baht under tredje kvartalet (juli till september) – 9 % upp jämfört med samma period förra året.

Han uppgav att en uppskattning av 9.7 miljoner utlänningar förväntades besöka – en ökning med 7%. Deras utgifter på 530 miljarder skulle representera en ökning med 11 % jämfört med förra året.

Samtidigt, när det gäller den inhemska marknaden, skulle den se en ökning med 6% av turister och en ökning av intäkterna med fem procent totalt sett.

Allt detta pekade på en ökning för det fjärde kvartalet som skulle göra det möjligt för TAT att publicera siffror vid årets slut som uppfyllde deras årliga mål, enligt Mr. Suphasorn.

Under tiden,

Rapporter antydde nyligen att turismen på platser som Phuket, Pattaya och Chiang Mai minskade med 30 % jämfört med förra året. Vissa affärsreportrar, som motorbåtsoperatörer i Pattaya, rapporterade att de hade sjunkit så mycket som 80 %. Men flera orter och företag som serverar de rika eller "tvåveckorsmiljonärerna" hävdade att de klarade sig bra eller till och med ökade år för år när de intervjuades under de senaste veckorna.

Dessutom har turismsiffrorna som anges av TAT till och med ifrågasatts av olika ministerier inom regeringen.

Det är definitivt ett förvirrande landskap där ute med många olika sektorer som inte är överens om exakt var turismen står för närvarande.

Här är några av de senaste artiklarna:

Färjeoperatörer, Bali Hai tjänstemän säger semesterturismen ökar år från år till Koh Larn

Motorbåtsoperatörer, strandförsäljare hävdar upp till 80 % färre turister jämfört med föregående år för nuvarande helgdagar

Ministeriet för turism släpper officiell halvårs turismstatistik, liten ökning, indier driver turism

Rapport från ministeriet för turism att turism ifrågasätts av olika regeringsdepartement, anklagade för spinndoktorering

 

 

 

Prenumerera
KÄLLAThai Visa, Daily News, TAT
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/