Flera små bomber sprängs i Bangkok i morse, fyra skadade

Fyra små bomber exploderade i Bangkok i morse:

Runt 8:10 i morse inträffade en explosion i eller nära en vit bil på en parkeringsplats framför Mahanakorn Building, Bangkoks högsta byggnad, nära Chong Non-Si BTS-stationen.

Vid 8:30-tiden inträffade ytterligare en explosion i en liten blomsterkammare, belägen under en gångväg som förbinder BTS-stationen med Mahanakorn-byggnaden.

Hittills ska fyra personer ha skadats.

Tre av de skadade var kvinnor som städade gatan när en bomb sprängdes. Bilder på lokala webbplatser visade att de såg omtumlade ut och fick behandling av läkare. En fördes in i ambulans.

Ögonvittnen sa att en säkerhetsvakt också hade skadats nära den 77 våningar höga King Power Mahanakhon-byggnaden – som ägs av King Power-gruppen som räknar fotbollsklubben Leicester City bland sina tillgångar. Området spärrades delvis av när polisen sökte igenom området.

Pol Col Kritsana Pattanacharoen, biträdande talesman för Royal Thai Police (RTP), sa att en av de skadade har skickats till Chulalongkorn Hospital. Den andre fick endast lindriga skador och kunde åka hem.

Explosive Ordnance Disposal (EOD)-teamet anlände till platsen vid 9.30-tiden och har hittat första tecken på kullagrade projektiler i skräpet.

En tredje explosion har rapporterats vid Chaengwattana Government Center i morse och en brand har brutit ut i Pratunam-området i Bangkok.

Vidare har ett misstänkt paket hittats på polisens högkvarter i går (torsdag), men polisen kommer inte att bekräfta om de fem händelserna hänger ihop.

Polisen har också bekräftat en annan explosion nära King Power-byggnaden på Rama 9 Road.

Polisen bad allmänheten att vara vaksam, men att inte få panik.

Thailands premiärminister Prayut Chan-o-cha har fördömt de bakom bombningarna och twittrade att han redan har beordrat de ansvariga att skydda människorna och ta hand om skadade människor i en tweet klockan 11:12 i morse.

Senare i morse hittades två oexploderade enheter på gångvägarna utanför framsidan av den kungliga thailändska arméns högkvarter, också i Chaeng Wattana Road, granne med regeringsbyggnaden där de två första enheterna gick av idag.

I går kväll lämnades en falsk bomb vid Kungliga polisens högkvarter och kan ha koppling till händelsens idag.

Apparaterna som exploderade troddes vara så kallade "pingisbomber", storleken på en tennisboll. De verkade vara symboliska attacker som syftade till att genera regeringen under det stora toppmötet men inte utformade för att orsaka massolycka.

Ett stort säkerhetstoppmöte i Sydostasien äger rum i Bangkok i helgen och där deltar topptjänstemän från USA och Kina.

Det har inte gjorts något omedelbart ansvar för sprängningarna.

Med viss information hämtad från ThaiPBS

Prenumerera
KÄLLAThaiPBS
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/