Mer än 2300 flygarbetare i strejk i Hong Kong, över hundra flyg inställda i Hong Kong-protester

Mer än 2,300 XNUMX flygarbetare är i strejk

2,330 7 flygarbetare har anslutit sig till Hongkongs stadsomfattande strejk från och med klockan XNUMX lokal tid i dag, enligt Hong Kong Confederation of Trade Unions.

95 medlemsförbund i förbundet uppmanade till strejk, enligt ordförande Carol Ng. Flygsektorn var den första som gick med i uppmaningen till strejken, sade Ng, vilket delvis förlamade flygplatsen.

Här är uppdelningen av flygarbetare i strejk:

  • Ett 30-tal flygledare
  • 1,200 XNUMX Cathay Pacific-personal (inklusive kabinpersonal och piloter)
  • 600 Dragon Air-personal
  • 200��Hong Kong Airlines personal
  • 300 markpersonal från Jardine Aviation Services

Det är inte bara flygarbetare: Ng sa att andra fackföreningar också har krävt en strejk, inklusive fackföreningar för catering, säkerhet, fastighetsförvaltning, lärare och byggare. Byggmästarförbundet har sagt till Ng att "ett antal byggnadsplatser är stängda idag" på grund av strejken.

Ng tillade att nästan 14,000 XNUMX personer från ingenjörssektorn anslöt sig till måndagens strejk.

Redaktörens anmärkning: Vi publicerar detta här eftersom många av våra läsare reser till och från Pattaya genom Hong Kong. Pattaya News rekommenderar starkt att du kollar med ditt flygbolag om du planerar att åka genom Hong Kong.

KÄLLACNN Live-uppdateringar
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/