Premiärminister: Ekonomi och turism opåverkade av uppror, bombningar

BANGKOK, 5 augusti 2019 (NNT) – Premiärministern har tackat säkerhetsmyndigheterna för att de har garanterat människors säkerhet, och betonat att aktivisterna inte har påverkat ekonomin eller turismen.

Narumon Pinyosinwat, en regeringstalesman, avslöjade att premiärminister och försvarsminister Gen Prayut Chan-o-cha hade tackat poliser och säkerhetspersonal för att de arbetat för att säkerställa allmän säkerhet, såväl som medlemmar av media för att de hjälpte till att verifiera informationen . Hon bekräftade att polisen och säkerhetsmyndigheterna kan kontrollera situationen. Premiärministern bekräftade att incidenterna inte har påverkat ekonomin eller turismen eftersom utlänningar inte har varnats för eller förbjudits från att besöka Thailand och endast vissa länder har rekommenderat sitt folk att vara försiktiga.

Premiärministern har försäkrat utländska representanter som besöker Thailand, såsom EU:s högnivårepresentanter och USA:s utrikesminister, att den thailändska regeringen kan kontrollera situationen. De utländska representanterna förstår och är inte oroliga över den senaste utvecklingen. De har fortfarande förtroende för regeringen och Thailand.

Efter bombincidenterna på många ställen har myndigheterna påskyndat sina utredningar. Säkerhetsmyndigheter inklusive poliser och militärer har kraftigt skärpt säkerhetsåtgärderna på många platser. Folk informeras om att regeringen kommer att fortsätta att göra sitt bästa för att snabbt lösa situationen och säkerställa människors säkerhet.

Källa: National News Bureau of Thailand

Prenumerera
KÄLLANational News Bureau of Thailand
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/