Yachtturism leder Thailand East Coast Tourism Revival enligt Ocean Marina Pattaya Boat Show-arrangörer

PATTAYA, Thailand – Thailands östkust har blivit en ledande destination för besökare från hela världen och en prioriterad region där företag vill investera. Planerade förbättringar av väg-, järnvägs- och luftinfrastrukturen, såväl som inåtriktade investeringar i projektet Eastern Economic Corridor, kommer att ha en betydande inverkan på affärer och fritid i regionen, och östkustens marina industri är väl positionerad för att stödja detta tillväxt.

Beläget i hjärtat av regionens marinindustri och yachtturism i Ocean Marina Yacht Club, den största marinan i Sydostasien och hem till Ocean Marina Pattaya Boat Show som kommer att äga rum för åttonde gången från 21 till 24 november 2019.

"Ocean Marina Pattaya Boat Show är ett av våra marina evenemang och har vuxit avsevärt sedan lanseringen 2012. Besökare nådde nästan 6,000 5 förra året och ökade med 183 % från året innan, medan det totala antalet har ökat med XNUMX % sedan år ett ”, sa Napong Paripontpochanapisuti, VD, Ocean Property Co. Ltd., arrangör av Ocean Marina Pattaya Boat Show.

"Vi investerar mer än 10 miljoner baht varje år i att utveckla mässan och marknadsföra den utomlands och i hela Thailand, och vi siktar på en 20%-ig ökning av antalet besökare i år. Vårt mål är att showen ska vara en plattform för branschen, för att främja marinrelaterade företag och tjänster, yachtturism, och visa upp den fantastiska kustlinjen och öarna längs Thailands östkust, samt introducera båtlivsstilen för fler thailändare.”

Ocean Marina Pattaya Boat Show bidrog till att generera 2.5 miljarder baht i affärer för Thailands marinindustri under 2018. Även om Thailands turism för närvarande upplever en nedgång, är grunderna fortfarande starka och östkustens framtid ser ljus ut med yachtturism som förväntas bidra väsentligt till turismen sektor.

"De första fyra månaderna av året var mycket starka och även om besökarna under maj och juni har minskat, har det totala antalet turister som går med på båtturer på Ocean Marina Yacht Club under H1/2019 ökat med 2 % jämfört med föregående år. Kinesiska och koreanska turister förblir de bästa dagsturisterna men det som är uppmuntrande är antalet thailändare som njuter av tiden på vattnet – thailändska medborgare var vår tredje största nationalitet under H1/2019”, kommenterade Mr. Scott Finsten, hamnkapten på Ocean Marina Yacht Club, arrangörer av Ocean Marina Pattaya Boat Show.

Detta bådar gott för yachtturismen på östkusten. Med sin närhet till Bangkok är det fler thailändare som semestrar på östkusten och många njuter av båtlivsstilen. Över 70 % av besökarna på Ocean Marina Pattaya Boat Show 2018 var thailändska och mer än 50 % av båtarna som ligger vid Ocean Marina Yacht Club är thailändska.

”Yachtturismen på Thailands östkust är relativt outvecklad. Länder som Grekland, som är känt för sin etablerade charterindustri, och Australien, som har en stor befolkning av inhemska båtägare, överträffar Thailand för närvarande men har inte heller Thailands turistsiffror. Thailand förväntar sig att välkomna cirka 40 miljoner internationella besökare i år och Pattaya i området 14 miljoner – dessa siffror understryker den enorma potentialen för yachtturism i Thailand och detta är något som Ocean Marina Yacht Club fokuserar på att utveckla”, tillade Mr. Finsten.

På årets Ocean Marina Pattaya Boat Show kommer upp till 40 båtar att visas av ledande internationella båtmärken och mäklare. Dessa kommer att kompletteras med ett brett utbud av marina produkter och tillbehör, båtleksaker och prylar, lyxfastigheter, superbilar och mer. Livedemonstrationer på vattnet kommer att äga rum under de fyra dagarna samt gratis yachtkryssningar, solnedgångskryssningar, solnedgångar, modevisningar, popup-restauranger och massor av aktiviteter för hela familjen att njuta av.

Den 8:e Ocean Marina Pattaya Boat Show äger rum 21 till 24 november 2019 på Sydostasiens största marina, Ocean Marina Yacht Club i Pattaya.

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAPressmeddelande, Ocean Marina Boat Show
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/