Thailand siktar på att minska antalet trafikolyckor med hälften under nästa år, berättades en nationell trafiksäkerhetskonferens

Bangkok-

Thailand siktar på att minska antalet trafikolyckor med hälften till nästa år och uppfylla det mål som satts upp av ett internationellt riktmärke, fick deltagarna i en nationell trafiksäkerhetskongress som hölls på onsdagen i Bangkok International Trade & Exhibition Centre (BITEC).

Det 14:e Thailands trafiksäkerhetsseminariet hade som tema "Spela din roll och dela vägen" eller, för att ge det dess thailändska namn, "Gå, åk, kör och kom säkert". Det årliga evenemanget syftar till att minska Thailands mycket höga dödsfall på vägar, som ibland slår världsrekord.

Vice premiärminister Prawit Wongsuwan ledde öppningsceremonin. I sitt huvudtal nämnde han det fruktansvärt höga antalet dödsfall i trafiken på mer än 21,000 60 varje år – i genomsnitt 6,000 per dag – det permanenta handikappet för mer än 500 XNUMX personer och de resulterande XNUMX miljarder Bt i ekonomiska förluster.

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) har Thailand den högsta antalet dödsfall i trafiken i ASEAN och den nionde i världen, och förlorar 32.7 personer per 100,000 18.2 invånare, jämfört med 17.8 globalt och XNUMX regionalt.

Det två dagar långa evenemanget fokuserar på att integrera alla trafiksäkerhetslösningar i en synergi som omfattar alla relevanta statliga myndigheter, ideella organisationer och den offentliga och privata sektorn. Årets seminarium är också inriktat på att skydda fotgängare, cyklister, mopedister och motorcyklister, som benämns "Vulnerable Road Users" (VRU) av WHO.

Prenumerera
KÄLLANationen
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/