12 kinesiska medborgare arresterade i "Boiler Room"-bedrägeri online i Banglamung

12 kineser greps i "Boiler Room"-bedrägeri online i Banglamung -

12 kinesiska medborgare har arresterats i går, den 14 augusti 2019, i en bedrägeri som involverar falska produkter som säljs online i ett hus i Nongprue.

Gripandet leddes av Chonburi-polischefen Maj Gen Nantawut Suppamongkon, Nongprues polischef överste Chitdaecha Songhong och Pattayas turistpolisinspektör överstelöjtnant Piyaphong Ensan. De misstänkta hade tagit sig in i Thailand med ett turistvisum.

De anklagas för att sälja onlineprodukter via en "Cute Cute" chattapplikation.

De får mer än 20,000 XNUMX baht vardera per månad för sin lön de berättade för Pattaya News från sin arbetsgivare, som inte är i landet.

Skadorna som detta gäng åsamkade uppgick till cirka 10 miljoner BRL enligt arresteringstjänstemän, inklusive lokala invånare.

De står åtalade för illegalt arbete i kungariket och att de inte har arbetstillstånd.

Prenumerera
KÄLLADaily News fotokredit, artikel The Pattaya News/Adam Judd
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/