Kinesisk graffitikonstnär greps i Pattaya

Kinesisk graffitikonstnär greps i Pattaya

Pattaya –

Igår, den 14 augusti 2019, arresterade Pattaya-polisen en manlig kinesisk misstänkt som sprayade färggraffiti på väggar och vägar runt Pattaya. Han anklagas också för att ha lagt upp antikinesiska kommunistpartiers affischer runt om i staden.

Förra veckan hade några kinesiska bokstäver i färg, några av dem vulgära, sprejats på lokala väggar och vägar nära The Dusit Hotel och toppen av Beach Road. Dessutom började mer graffiti tillsammans med affischer och propaganda dyka upp i hela staden.

I går arresterade Pattayas polis och immigrationstjänstemän i Chonburi den kinesiske misstänkte efter att ha granskat CCTV och spårat honom. Han var inte samarbetsvillig och fick bäras bort i korslagda ställning för att föras till polisstationen.

Den misstänkte sa ingenting med polisen och vägrade svara på några frågor, även genom en översättare.

Inga identifikationshandlingar hittades hos honom. Han fördes till Chonburi immigrationskontor och har åtalats för att sakna pass och för olaglig inresa i Thailand. Han sitter nu i immigrationsfängelse.

Allt klotter har tagits bort och rengjorts. Graffitin tros vara relaterad till Kinas kommunistiska parti.

Lokala tjänstemän är rädda att graffitin är kopplad till de protester som pågår i Hong Kong.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/