Sångaren Gerard Joling fängslades mycket kort i Pattaya av polisen i vaping-fråga

Pattaya-

Gerard Joling, en välkänd 59-årig holländsk sångare hölls fängslad under en mycket kort tid på den lokala polisstationen nyligen på grund av en av hans ljudmans e-cigaretter, rapporterar De Telegraaf och Mr. Joling själv.

Sångaren uppgav att han störde bötesbeloppet som hans ljudman fick betala, varefter tjänstemän beslutade att häkta honom.

Sångaren berättade De Telegraaf hur han och några av hans personal, inklusive ljudmannen i fråga, gick ut på stan efter ett framträdande i Pattaya, Thailand.

Hans ljudman blev kontaktad av två poliser medan de vaping på Walking Street, som påpekade för honom att e-cigaretten som han hade med sig är förbjuden i Thailand. Hela gruppen fick sedan åka till polisstationen på Soi 9.

”Min ljudman låstes omedelbart in i ett glasrum och fick veta att han kunde dömas till fem års fängelse om 900 euro (30,000 XNUMX baht) inte omedelbart betalades. Det verkade löjligt mycket för mig och det var därför jag började engagera mig, men jag erkänner att jag inte borde ha gjort det eftersom jag inte var medveten om hur allvarliga vapinglagarna är i Thailand.” Mr Joling uppgav.

Den 59-årige sångaren blev chockad när även han häktades och bestämde sig för att ändå betala beloppet. "Jag tror att det skulle vara bra att varna folk som åker till Thailand att en e-cigarett kan få dig i allvarliga problem. Vi blev åtminstone ganska chockade.”

Trots denna dåliga erfarenhet är Joling fortfarande ett fan av Thailand. "Jag har haft en fantastisk tid där och jag har haft det i det landet tidigare. Jag var helt enkelt inte medveten om lagen

Pattaya News noterar att den thailändska regeringen ofta och ofta har påmint besökare och turister om vapinglagarna i Thailand, som är några av de strängaste i hela världen.

KÄLLADe Telegraff
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/