Idag börjar rökförbudet hemma

Thailands förbud mot rökning hemma träder i kraft i dag. Människor kan åtalas för övergrepp i hemmet genom att tända på. 

Kvinnor och barn sägs vara mottagare av det mesta av passiv rökning och kan från och med idag betraktas som offer i Thailand. 

Det finns ett hotline-nummer i varje provins att ringa för att rapportera överträdelser.

När han pratade med chefen Dr Ronachai Khongsakon från en tobaksforskningsgrupp sa att kvinnor var särskilt utsatta med 81 % som lider av passiv rökning hemma. 

Han hävdade att 430,000 XNUMX människor dör världen över årligen av passiv rökning och två av tre är kvinnor.

Thailands nya lag syftar till att sluta röka i hemmen till 100 %.

Människor kan ringa familje- och skyddscentraler på 1300 för att rapportera övergrepp. Mål kan sedan hänskjutas till ungdomsdomstolar och andra domstolar.

Flytten är den senaste i en lång rad åtgärder för att stoppa människor från att röka i Thailand, särskilt på offentliga platser, konstaterar Thaivisa. 

Det är nu olagligt att röka inom 5 meter från en entré till en fastighet med 5,000 XNUMX baht böter för överträdelser. 

Rökning har förbjudits på flygplatser med särskilda rum utanför terminalerna för dem som röker. 

Ett strandförbud med möjlighet till fängelse kom i februari 2018. 

Det tros finnas 10 miljoner rökare i Thailand med cirka 72,000 XNUMX dödsfall årligen. 

Källa: Manager Online/Thai Visa

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/