Thailands avdelning för sjukdomsbekämpning säger att vaping orsakar cancer och hjärnskador, fördubblar förbudet

Dagen som Thailand har förbjudit rökning av vanliga cigaretter hemma kommer påståenden om att elektroniska cigaretter är väldigt dåliga för dig.

Och e-cigaretter är definitivt inte välkomna i Thailand. 

Dr Khajorn Kaewjarat från Department of Disease Control redogjorde för skälen till varför elektroniska cigaretter är förbjudna till 100 % i Thailand. 

Han talade med media efter att DPM och folkhälsominister Anutin Charnvirakul talade ut om farorna för folkhälsan med enheterna, särskilt för barn och ungdomar. 

Dr Khajorn stödde ministerns hårda hållning och sa att smakerna kan lukta gott och sött men ångan innebär en stor risk för användare och människor i närheten som andas in passiv rökning. 

Nikotinnivåerna stiger i blod och organ, vilket leder till ökat sug efter drogen och hälsokomplikationer. 

I slutändan kan detta innebära hjärnskador och cancer, rapporterade Bangkokbiznews.

Andra komplikationer av e-cigarettanvändning är ökat blodtryck, ökad hjärtfrekvens och negativa förändringar i blodsockernivån. 

Bangkokbiznews säger att säkerheten för e-cigaretter är osäker och de långsiktiga effekterna är okända. 

källa: Bangkok Biz News och Thaivisa

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/