Thailand förlänger undantagen för visumavgifter till april nästa år för 18 länder, inklusive Indien och Kina

BANGKOK (Reuters) – Thailand kommer att förlänga till april nästa år en åtgärd som avstår från avgifter för visum vid ankomst utfärdade till turister från 18 länder, eftersom det ser ut att stimulera tillväxten i turismen för att stimulera en avmattande ekonomi, sade premiärministern på tisdagen.

Avståendena är en del av ett stimulanspaket på 10 miljarder dollar för att öka tillväxten, inklusive ett skuldmoratorium för bönder, lån till mindre företag och mer pengar för låginkomsttagare.

"Skåpet godkände förlängningen av avgiftsbefrielsen till april 2020," sa premiärminister Prayuth Chan-ocha till reportrar och tillade att programmet skulle täcka månnyåret och det thailändska nyåret Songkran.

Kvitton för utländska turister utgör cirka 12 % av Sydostasiens näst största ekonomi, men ankomsterna ökade bara med 0.89 % i juni, med besökare från Kina, den största källan, som minskade med 7.1 % från ett år tidigare.

Avgiften på 2,000 65 baht ($18) kommer att avstås till nästa år för resenärer från XNUMX länder, inklusive Kina och Indien.

Men regeringen avvisade ett förslag om visumfritt inträde för besökare från Kina och Indien på grund av säkerhetsproblem, sade regeringens talesman Narumon Pinyosinwat.

($1=30.8100 baht)

Källa: Reuters

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/