Turistministern vill förlänga barernas stängningstider på vissa turistställen

Turism- och sportminister Phiphat Ratchakitprakarn har föreslagit att barer och pubar på vissa turistmål ska få hålla öppet till klockan 4 för att locka utländska turister att spendera mer.

Phiphat sa att han skulle diskutera sina idéer för att stimulera nattlivsturism med premiärminister general Prayut Chan-o-cha och andra ministrar. 

Stängningstiden för pubar och barer är 2:XNUMX på de flesta turistattraktioner. I vissa områden är det så tidigt som midnatt. Tekniskt sett, noterar The Pattaya News, tiderna i Pattaya varierar beroende på om en bar eller klubb är i en nöjeszon.

Phiphat sa att han trodde att om stängningen förlängs till 4 på morgonen kommer turister att spendera 25 procent mer på att äta och dricka.

Han tillade dock att förslaget inte gällde alla områden utan skulle täcka sådana populära turistplatser som Silom nattlivszon i Bangkok, Patong i Phuket, Ao Nang i Krabi och Koh Samui i Surat Thani. Pattaya namngavs inte för de senare stängningarna, noterar The Pattaya News.

Officiellt är det meningen att Pattaya ska hålla sig till de nationella stängningstiderna mellan midnatt och 2:XNUMX, men inofficiellt börjar många platser just då men tolereras allmänt.

Han sa att 19.76 miljoner utländska turister besökte Thailand under första halvåret (januari till juni) i år, vilket var en ökning med 1.48 procent jämfört med föregående år. De genererade intäkter på 1.02 biljoner Bt för landet.

Andra ministerier menar dock att dessa siffror inte kan vara korrekta och att turismen faktiskt är nere. Majoriteten av sociala medier påstår sig rapportera mycket tysta förhållanden.

källa: https://www.nationthailand.com/news/30375022

Redigeringar och Pattaya-specifik information The Pattaya News. Fotokredit Club Insomnia.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/