Ny thailändsk lag börjar den 20 september där polisen inte kan beslagta ditt körkort

Thailand-

Från den 20 september stannade en förare för trafikbrott enligt Thailands nya landtrafiklag kan inte längre begäras att lämna in sitt körkort till polisen.

Den nya lagen föreskriver dock att förare alltid ska ha med sig körkort, kopia av körkortet eller elektronisk information om körkortet och på begäran kunna visa upp det för polisen.

Thai PBS World rapporterar att trafikpolisen fortfarande kommer att ha befogenhet att dela ut böter på plats och när föraren inte är närvarande, till exempel vid olaglig parkering, kan en biljett lämnas på fordonet eller postas till ägarens registrerade adress, tillsammans med bevis på trafiköverträdelsen.

Källa: Thai PBS World

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAThai PBS värld
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/