Turismministeriet säger att Pattaya är en del av övervägandet av lagliga stängningstider kl. 4, lokala företagare i extas

Pattaya-

Thailands turistmyndighet har bekräftat att även om Pattaya lämnades utanför texten i det ursprungliga tillkännagivandet i går av den nya turistministern Pipat Ratchakitprakarn och TAT-guvernören Yuthasak Supasorn, så ingår Pattaya verkligen i övervägandet för lagliga stängningstider kl. 4:XNUMX för barer och nattliv. Det är faktiskt det huvudsakliga området som övervägs för förändringen.

Andra platser som övervägs för sena stängningstider är Silom i Bangkok, Patong i Phuket och Ao Nang i Krabi.

Vi rapporterade igår här på The Pattaya News att turistministern sökte godkännande hos andra regeringsmedlemmar och ministrar för att justera de lagliga stängningstiderna i turistområdena.

Den officiella lagliga stängningstiden i de flesta områden (även om den inte ofta tillämpas i Pattaya) är mellan midnatt och 2:00.

Den föreslagna förändringen skulle göra det lagligt för barer, gogos och nattklubbar att hålla öppet till 4:00 utan risk för juridiska konsekvenser eller problem i Pattaya.

Amporn Kaewsaeng, som säger att hon representerar en grupp framstående lokala thailändska nattlivsföretagare, intervjuades av 77kaoded och sa att hon och andra företagsägare var "extatiska" över dessa nyheter och optimistiska. Hon uppgav för pressen att hon tror att detta kommer att hjälpa turismen.

Mr Supasorn kommer att besöka Pattaya personligen den kommande lördagen för att diskutera förslaget med framstående lokala nattlivsföretagare.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/