Nationella alkoholgrupper mot att förlänga de lagliga nattlivets stängningstider till 4:00, en het debatt börjar mellan TAT och alkoholkontrollgrupper

Bangkok-

Flera akademiker motsätter sig turist- och sportministerns idé att tillåta nöjesställen att hålla öppet till 4:00, vilket förlänger de lagliga stängningstiderna från midnatt till 2:00 för närvarande beroende på plats.

Udomsak Saengow från Center for Alcohol Studies är en av dem som tyder på att det behövs mer forskning innan en sådan flytt.

"Medborgargrupper har arbetat hårt för att begränsa tillgången till alkohol och de har lyckats lobba för att förkorta stängningstiderna från 4 till 2. När öppettiderna förlängs utökas även dryckestiderna. Ju mer folk dricker, desto mindre kan de kontrollera sig själva.”

Men turist- och sportminister Phiphat Ratchakitprakarn hävdar att utökade öppettider skulle öka ekonomin och Thailands turistmyndighet (TAT) håller med.

TAT-guvernör Yuthasak Supasorn säger att en förlängning av öppettiderna skulle öka utgifterna, särskilt när vissa utländska besökare tycker att en stängningstid på 2.00 är för tidigt. Han understryker också att de nya öppettiderna inte skulle gälla överallt.

"Stängningstiden kl. 4 skulle vara begränsad till destinationer som främst vänder sig till utländska besökare."

Men samordnaren för Alcohol Watch Network, Chuwit Chantaros, håller inte med om att flytten skulle hjälpa ekonomin, och hävdar att det kan leda till en ökning av skador eller dödsfall bland berusade turister. En sådan ökning skulle bara sluta kosta företagen.

"Vi har forskningsrön som visar att vi förlorar 2 baht för varje baht vi vinner på grund av egendomsförluster samt dödsfall och skador som orsakar ytterligare materiella förluster. Om drifttiden förlängs förväntas fler förluster.”

Han ifrågasatte ministeriets påstående att förslaget skulle öka utgifterna med minst 25 %, särskilt bland utländska turister, och krävde bevis för att stödja påståendet.

"Förslaget var inte noga genomtänkt", sa han.

”Antalet turister som de utökade timmarna riktar sig till är också litet och några av dem är bråkstakar. Behöver vi den här typen av turister?”

Han tvivlade också på att det föreslagna zonindelningssystemet skulle fungera, och hävdade att mer än 600 pubar och barer har stängts ner eftersom de betjänade minderåriga kunder.

Chuwit uppmanade företagare att strikt följa alkoholkontrolllagen, istället för att söka utökade öppettider.

Men Weerawich Kruasombat, chef för Patongs underhållningsföretags fackförening, är positiv till flytten.

"I flera år har vi drivit på för utökade stängningstider i Patong- och Bang La-områdena. Dessa distrikt genererar för närvarande 20-30 miljoner baht i inkomst per natt och de extra två timmarna kommer att öka inkomsten med 30% -40%."

Manu Khiewkhram, en annan affärsoperatör i Phuket, sa på onsdagen att gruppen lämnade ett förslag som bad om avreglering av stängningstider i Patong till turistministern i början av denna månad.

Samtidigt sa TAT-guvernör Yuthasak Supasorn att idén med att förlänga öppettiderna är avsedd att öka utgifterna bland utländska besökare som tenderar att finna att stängningstiden klockan 2 är för tidigt.

Mr. Yuthasak sa att baserat på uppgifterna om utländska turisters konsumtionsbeteende, spenderar varje person vanligtvis cirka 5,500 XNUMX baht.

Debatten rasar vidare, med intresserade parter i de relevanta turistområdena som planerar att träffa TAT för att diskutera saken vidare.

TAT:s guvernör träffar lokala nattlivsägare i stadshuset på lördag eftermiddag för att få deras tankar. Chefen för en lokal thailändsk förening för nattlivsägare sa, föga överraskande, till The Pattaya News att de lokala ägarna starkt stöder beslutet att ändra de lagliga stängningstiderna i Pattaya.

Pattaya är, till överraskning för många av våra läsare på The Pattaya News, lagligt tänkt att stänga sina barer och nattliv mellan midnatt och 2:00 beroende på område. Inofficiellt tolereras det att hålla öppet senare, men inte lagligt. Det är därför när den nationella polisen besöker staden, stänger allt normalt vid 2:00.

KÄLLABangkok Post, The Thaiger
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/