Över 1,800 XNUMX utlänningar har arresterats för att ha arbetat illegalt i kungariket under de senaste tio månaderna, meddelar regeringen

Bangkok-

På onsdagen bekräftade en regeringstjänsteman att över 1,800 XNUMX utlänningar har arresterats för att ha arbetat illegalt i kungariket, i jobb som är lagligt reserverade för thailändare från oktober förra året till denna månad för att de påstås ha utfört jobb som är lagligt förbjudna för dem och endast reserverade för thailändare .

Över 1,500 XNUMX har nu utvisats.

Över 9 miljoner baht har samlats in i böter från illegala arbetare, med böter som sträcker sig från ett minimum på 5,000 50,000 baht till ett maximum på XNUMX XNUMX baht, enligt arbetsförmedlingens generaldirektör.

Några av de jobb som är förbjudna för utlänningar i Thailand inkluderar att arbeta på massagesalonger, frisör, snickra och arbeta som motorcykeltaxichaufförer eller säkerhetsvakter.

Prenumerera
KÄLLAChiang Rai Times
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/