Department of Land Transport inleder stora tillslag mot kollektivtrafiken, inklusive kartläggning av passagerare som för närvarande sitter i fordonet

Bangkok-

Landtransportdepartementet har påbörjat ett enormt tillslag mot kollektivtrafiken i Thailand på order från den nya transportministern Saysayam Chidchob. 

En av de nya åtgärderna är att faktiskt fråga passagerare på vägen om föraren kör ordentligt och förnuftigt. Om de inte är det riskerar de att stoppas från att köra där och då.

Mer än en miljon förare och annan personal kommer att kontrolleras – många för att upptäcka om de faktiskt kan se rakt. Dessutom kommer 150,000 XNUMX fordon att bedömas för trafiksäkerhet.

Kontrollerna kommer att göras på bensinstationer 90 kilometer från varandra på vägar i hela riket.

DLT-chefen Pheraphon Thawornsuphacharoen sa att tillslaget beordrades av Saksayam och innebar kontroll av effektiviteten och kapaciteten hos förare av alla kollektivtrafikfordon – det är 1,203,790 XNUMX XNUMX anställda.

Förare kommer att kontrolleras för deras igenkänning av färger, reaktionstider och långdistans- och näraseende.

Alla fordon – 150,747 XNUMX – kommer att kontrolleras.

Det som har kallats "Checking Points" har satts upp på bensinstationer 90 kilometer från varandra på 111 rutter som täcker 22,048 XNUMX kilometer thailändska vägar.

Totalt kommer det att finnas 245 kontrollpunkter för att undersöka förare och deras fordon. De kommer att köra 24 timmar om dygnet.

Förare som är utmattade eller som har druckit alkohol står inför att tas av vägen och deras fordon beslagtas.

Dessutom kommer passagerare att tillfrågas om förare för att se om de har kört fort eller kört oregelbundet. Detta inkluderar utländska passagerare.

Polisen kommer att ha rätt att dra förare av vägen om de bedöms köra dåligt.

Saksayam har varit i jobbet bara några månader sedan det nya kabinettet bildades efter det allmänna valet och har varit en av de mest aktiva och citerade av de nya ministrarna.

De senaste dragen kan vara en del av en bredare plan för att förbättra standarden på thailändsk kollektivtrafik.

 

Källa: Daily News och Thaivisa

Prenumerera
KÄLLADagliga nyheter/Thailandsvisum
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/