Man drunknar i Bang Lamung-reservoaren, lokalbefolkningen hävdar att det är en förbannelse från en gyllene sköldpadda

Man drunknar i Bang Lamung-reservoaren

Bang Lamung –
En man har drunknat vid en reservoar i Nongprue. Hans fru och lokalbefolkningen tror att hans död kan vara kopplad till en mystisk guldsköldpadda med mjukt skal och en så kallad förbannelse över gulddjur.

Överstelöjtnant Noppadon Raksawong från Nongprue-polisen underrättades om att en man har saknats nära Chark Nok-reservoaren i morse.

Polis och räddningsdykare kom till platsen och det tog ungefär en timme att hitta mannens kropp under vatten.

Mannen identifierades senare som 36-åriga Kittiphong Soboonma. Det fanns inga tecken på en kamp på hans kropp.

Man tror att han har dött minst 12 timmar innan hans kropp återfanns.

52 år gamla Waraphon Narkkoo som är Mr Kittiphongs fru berättade för The Pattaya News att han för 15 dagar sedan hade fångat en sällsynt guldsköldpadda med mjukt skal (snäppsköldpadda).

Hans familj var orolig eftersom det fanns en man som hade drunknat efter att ha fångat en guldfisk vid denna reservoar tidigare. Flera vidskepelser i den lokala kulturen talar emot att hålla guldfiskar och djur. De bad honom att släppa den guldsnäppande sköldpaddan.

I går kväll förde han tillbaka den mjuka guldsköldpaddan till reservoaren. Han kom inte hem igen.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/