Tysk man allvarligt skadad efter elefantattack i Pattaya-området

Tysk man allvarligt skadad efter attack av elefant i Bang Lamung

Bang Lamung –

En tysk man har ådragit sig allvarliga skador efter att ha blivit attackerad av en elefant när han cyklade strax utanför Pattaya i morse bredvid Elephant Village Park.

Sawang Boriboon Thammasathan Räddningsarbetare och The Pattaya News underrättades om en incident i Soi Nong Maigan i eftermiddags.

De kom till platsen för att hitta den tyske mannen, som heter Hans Dieter Sherding, 69 år gammal. Han fick en allvarlig benskada och hade svåra smärtor.

Även hans cykel skadades allvarligt. Han fördes till Bang Lamungs sjukhus.

47-åriga Boonsom Thongroad, som är anställd på Elephant Village Pattaya berättade för The Pattaya News att Mr. Sherding, som bor i närheten, alltid cyklar varje morgon.

I morse träffade han en elefanthane, 38 år gammal. Boonsom berättade för The Pattaya News att Mr. Sherding har blivit varnad för att hålla sig borta från elefanterna i parken tidigare.

Men Mr Sherding stannade sin cykel och tittade på elefanten enligt Boonsom. Elefanten fortsatte att springa mot honom. Dess bete stack i hans ben.

En 40-årig mahout (elefanthanterare), som inte ville bli namngiven, berättade för The Pattaya News att han tog elefanten för att bada innan han träffade turister men elefanten sprang iväg till den lokala närheten.

Det tog cirka 4 timmar att fånga elefanten med narkos.

Elefanten kontrolleras för att ta reda på varför den har attackerat människor eftersom personalen hävdar att den är en vänlig elefant och aldrig har haft några problem tidigare.

Polisen undersöker händelsen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/