Pattaya Entertainment and Tourism Industry Association tror starkt på att senare lagliga stängningstider för nattliv kommer att öka turismen och ekonomin, tar upp säkerhetsproblem

Pattayas underhållningsoperatörer är säkra på att om stängningstiden är 4:24 eller senare, kommer den lokala ekonomin att bli bättre och turister kommer att bli gladare. Faktum är att vissa lokala grupper till och med driver på för att staden ska bli en laglig XNUMX timmar om dygnet feststad.

Men de måste ägna mer uppmärksamhet åt socialt ansvar, sa föreningen till den lokala pressen i Pattaya.

Föreningen, som representerar en betydande del av lokala nattlivsägare, anser att Pattaya Walking Street är en bra modell då den är lätt att kontrollera. De är övertygade om att utökade stängningstider i hela staden kommer att gynna turismen.

Damrongkiet Pinitkan, en sekreterare för Pattaya Entertainment and Tourism Industry Association, som också är chef för Pattaya Hollywood pub berättade följande för lokalpressen:

"Underhållningsoperatörer är glada om stängningstiden är 4:2 i hela staden. Pattayas turism kommer att bli bättre och ekonomin kommer att gynnas. En turist på semester som vill gå på en utekväll vill inte gå hem och ligga i sängen mellan midnatt och XNUMX:XNUMX. "

Det finns dock vissa grupper av människor som inte håller med om att ha senare stängningstider som en hel stad. De tror att detta kommer att ge mer problem och kriminalitet.

Flera alkoholkontrollgrupper har uttalat sig mot utökade stängningstider (och som ett resultat timmar av lagligt drickande) och hävdar att berusade personer kan orsaka fler olyckor, slagsmål och brottslighet som i slutändan kostar mer än vad man vinner på att hålla ett företag öppet senare.

För att bekämpa denna punkt har den lokala nöjes- och turistorganisationen tänkt på fyra mätningar för att förhindra potentiella problem och lösa problem som är följande:

  1. Fler säkerhetsåtgärder för personer under 20 år som kommer in på nattklubbar och barer.
  2. Alkoholmätning bör ställas in på varje nöjesställe, för att inkludera eventuell användning av alkomätare.
  3. Transportavgifter bör vara rimliga för människor vid den tiden för kollektivtrafik och lätt tillgängliga.
  4. Nöjesoperatörer måste också ta ansvar för lokalsamhället, inte bara vilja dra nytta av senare stängningstider.

Den thailändska turistmyndighetens guvernör besöker stadshuset i Pattaya i eftermiddag, lördagen den 24 augusti 2019, för att träffa lokala operatörer och motståndare och diskutera frågan om att utöka stängningstiderna i Pattaya lagligt.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/