Turistmyndigheten i Thailands guvernör träffar lokala Pattaya-ledare för att förlänga det lagliga nattlivets stängningstider - Specialrapport

Pattaya-

I går eftermiddag runt 3:00 vid stadshuset i Pattaya träffade guvernören för Thailands turistmyndighet (TAT) lokal polis, immigration, turistpolis, media och en samling lokala företagare och representanter för alkoholkontrollgruppen för att diskutera förslag om att utöka de lagliga stängningstiderna för nattlivet i Pattaya.

Mr. Yuthasak Supasorn, som representerar TAT som dess guvernör, lyssnade på alla sidor och deras oro på mötet, där The Pattaya News deltog. Han besökte Pattaya på uppdrag av ministern för turism och sport som har föreslagit att förlänga de lagliga stängningstiderna i turistnattlivets hotspots över hela landet, som Pattaya, Phuket, Bangkoks nattlivsområden, Krabi, etc.

De nuvarande lagliga stängningstiderna beror på området och i Pattaya är det mellan midnatt och 2:4. Walking Street har i allmänhet fått ett inofficiellt undantag för att öppna senare. Förslaget skulle göra det helt lagligt för nattlivet att hålla öppet tills den nuvarande föreslagna timmen, XNUMX på morgonen.

Det nuvarande förslaget kallas Pattaya-modellen och om det lyckas kommer det att replikeras över ländernas främsta turistdestinationer. Det skulle innebära särskilda särskilda zonindelningsundantag för att tillåta de senare stängningstiderna men skulle också innebära att zonerna skulle kunna kontrolleras.

Guvernören hörde farhågor från partier som motsatte sig de senare stängningstiderna, inklusive risken för olyckor, droger, brott och minderåriga som dricker. Man kom överens om att säkerhet och säkerhet skulle vara ett partnerskap mellan underhållningsföretagare och den lokala brottsbekämpningen.

En första och inofficiell undersökning bland de närvarande visade att 80 procent av de närvarande ville ha förlängda timmar och endast en liten men högljudd minoritet var emot.

En omröstning på vår Facebook-sida av Pattaya News visade att ungefär 70 procent av våra läsare stödde förlängning av stängningstiderna, nästan samma antal i stadshuset.

TAT:s guvernör medgav att flera faktorer skadade turismen, inklusive bahtens styrka, förändrad demografi och den globala ekonomin, men turistmyndigheten har ingen förmåga att diktera finanspolitiken och kan bara gå vidare med vad den kan ta åtgärder på, såsom förlängning av stängningstider för företag.

Lokala nattlivsföretagare uppskattade att en vinst på 20 procent skulle kunna uppnås genom att förlänga de lagliga stängningstiderna på mötet.

TAT:s guvernör kommer att föra resultaten till turistministeriet nästa vecka. För närvarande är det The Pattaya News övertygelse att på grund av att majoriteten av topptjänstemän och företagsägare är för att förlänga nattlivstiderna, kommer Pattaya-modellen sannolikt att komma in i åtminstone en testcykel inom en snar framtid.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/