Thailändsk man hävdar att han är 128 år gammal, visar thailändskt ID-kort som bevis

Sitart, Issan

En thailändsk man som hävdar att han är 128 år gammal har avslöjat hemligheterna bakom sin livslängd för en reporter från khaosod.co.th den gångna helgen. Hans ID-kort identifierar att han föddes under kung Rama V:s regeringstid den 9 april 1891. Om det är sant, skulle detta göra honom till inte bara den äldsta för närvarande levande personen utan den äldsta registrerade levande personen någonsin.

Orn Parnchompoo och hans fru, 70-åriga Song Parnchompoo, har 7 barn och 11 barnbarn, som alla bor tillsammans i byn None Somboon i Sitart-distriktet, nordöstra Thailand.

Han säger att ren mat och fysisk träning är hemligheten bakom hans livslängd. Han visade sin styrka genom att sopa sitt trähus och gå uppför en trappa, enligt Khao Sod-historien. Han påstod sig vara vid god hälsa och aldrig ha varit allvarligt sjuk eller sjuk.

Han säger att han lämnade rätt dokumentation och pappersarbete till den thailändska regeringen som hjälper till att bevisa hans födelsedatum.

Affischer på sociala medier, konstaterar The Pattaya News, har varit mycket skeptiska och hävdar att det kan ha varit enkelt att få ett ID-kort som har felaktigt datum. Flera personer uppgav att det skulle vara nästan en medicinsk omöjlighet att nå 128 år vid den här tiden.

Det är oklart om ytterligare forskning kommer att gå in på hans otroliga påståenden enligt Khaosod.

Källa: Khaosod , Thaiger.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/