Thailands högsta domstol tillkännager dom i överklagande av migrantarbetare i Myanmar som dömts till döden för mord på två brittiska backpackers på Koh Tao.

Thailands högsta domstol avkunnade i torsdags en dom i det sista överklagandet av två migrantarbetare i Myanmar som dömts till döden för mordet på två brittiska backpackers på en populär thailändsk semesterö.

Högsta domstolen har fastställt fällande domen och dödsdomen. Beslutet är slutgiltigt.

Kroppen av turisterna Hannah Witheridge och David Miller hittades på en strand på ön Koh Tao i september 2014. Polisen sa att Witheridge, 23, hade blivit våldtagen och skjuten till döds och att Miller, 24, hade fått slag i huvudet.

Myanmars migrantarbetare Zaw Lin och Win Zaw Htun arresterades snabbt och dömdes senare till döden 2015, en dom som fastställdes av appellationsdomstolen 2017.

Källa: Reuters, Thailands högsta domstol

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/