Alla cigaretter i Thailand kommer att säljas i identiska tråkiga förpackningar från och med den 12 september

Bangkok-

Fotokredit: Thaiger

Med tanke på att tobaksföretag har börjat följa Thailands standardiserade förpackningsförordning två veckor före den erforderliga deadline, lovordar Southeast Asia Tobacco Control Alliance att Thailand är det första landet i ASEAN-regionen och Asien att inleda standardiserade tobaksförpackningar.

 

Från och med den 12 september 2019, med en 90-dagars fullständig utfasning av gamla cigarettlager senast den 12 december 2019, måste alla cigaretter i Thailand säljas i trista brunfärgade förpackningar med cigarettmärken tryckta i en standardiserad typsnitt, storlek , färg och plats, utan varumärkesfärger eller logotyper.

 

Den nya standardiserade förpackningen kompletterar Thailands bildliga hälsovarningar, som upptar de övre 85 % av förpackningarnas fram- och bakpaneler, för närvarande de största i ASEAN.

 

"Vi gratulerar den thailändska regeringen för denna viktiga milstolpe för folkhälsan och uppmanar folkhälsoministeriet att strikt övervaka efterlevnaden och införa sanktioner mot tobaksföretag som inte följer den nya lagen", säger Dr. Ulysses Dorotheo, verkställande direktör för SEATCA.

 

Standardiserade förpackningar minskar tobaksprodukternas attraktionskraft, eliminerar tobaksförpackningar som en form av reklam och ökar synligheten och effektiviteten av bildliga hälsovarningar. Ännu viktigare är att detta också minskar ungdomars initiering till tobaksanvändning genom att begränsa tobaksindustrins möjlighet att marknadsföra till ungdomar, uppmuntrar till att sluta använda tobak bland nuvarande tobaksanvändare och hjälper till att förhindra att före detta användare återfaller.

 

Thailand ansluter sig till 15 andra länder som redan kräver standardiserade tobaksförpackningar, nämligen Australien, Frankrike, Storbritannien, Norge, Irland, Ungern, Nya Zeeland, Turkiet, Saudiarabien, Singapore, Kanada, Uruguay, Slovenien, Belgien och Israel. Minst 13 andra länder befinner sig i olika stadier av att införa standardiserade förpackningslagar.

 

Singapore kommer att bli det andra ASEAN-landet som genomför denna viktiga tobakskontrollåtgärd. Dess tobaksförordningar 2019 kräver att alla tobaksprodukter (inklusive cigaretter, cigariller, cigarrer, beedies, anghoon och andra rulltobaksprodukter) helt måste uppfylla standardiserade förpackningar från och med den 1 juli 2020.

 

"Att implementera denna livräddande åtgärd som ingår i WHO:s ramkonvention om tobakskontroll, Singapore och Thailand har banat en väg som angränsande ASEAN-länder måste följa", sa Dorotheo.

källa: https://thethaiger.com/news/national/all-cigarettes-in-thailand-sold-in-drab-packaging-starting-september-12

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAThaigern
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/