Pattaya Cricket Club (PCC) tävlar i Koh Chang International Beach Cricket Tournament

Bakre raden: Bernie Lamprecht. Mellersta raden: (LR) Dave Samways, Wez Masterton, Simon Philbrook (C), John Harvey. Främre raden: (LR) Clive Rogerson, Gavin Perfect och Ian Liddell (Reds).

Pattaya Cricket Club (PCC) tävlar i Koh Chang International Beach Cricket Tournament.

9 medlemmar i PCC turnerade till Koh Chang för att tävla i den 5:e International Beach Cricket Tournament 23-26 augusti 2019. Simon Philbrook (kapten) och Dave Samways var erfarna strandcricketspelare, medan Clive Rogerson, Bernard Lamprecht, Trevor Moolman, Ian Liddell (Reds), Gavin Perfect, Wesley Masterton och John Harvey var strandcricketjungfrur.

Lag från LR: Lamphun Kids, Lanna Kids, Lanna, Pattaya, The Black Parrots, Koh Chang Buffalos, Koh Chang Palmy Army, Phuket, British Club och Pangolin (fram till höger i speedos).

12 lag från Koh Chang, Phuket, Pattaya, Bangkok, Chiang Mai, Lamphun och Malaysia tävlade i två divisioner där varje lag spelade 5 matcher. Efter de preliminära matcherna spelade varje lag från division A sitt motsvarande positionerade lag från division B för en av de sex troféerna – en tandpetare, en ätpinne, en sked, en tekopp, en tallrik och vinnarcupen. PCC tog andraplatsen i sin division efter att ha vunnit 4 av sina 5 matcher, bara slagen av Black Parrots från Bangkok.

PCC:s andraplats slutspel var mot The Lamphun Kids.

Hotet från de välutbildade och mycket skickliga ungdomarna var inte förlorat på PCC, som, bowling först, lyckades hålla locket på sina vanliga produktiva poäng till 45 av de första 5 oversna. Reds klarade av en wicket maiden, den enda i turneringen, men en sista katastrofal över där 20 extras släpptes in, lämnade en utmanande 65 mot en snabb och exakt bowlingattack. PCC:s batting började långsamt, men vid den 3:e over var det på rätt spår för en tight avslutning.

De svarta papegojorna med sin vinnartrofé

Tight bowling från Lamphun Kids fortsatte att hämma våra främsta slagmän och det i kombination med en tvivelaktig run-out ledde till ett nederlag med 17 runs. Så, PCC slutade fyra. En trovärdig insats från ett team av överlägsna år.

Finalen genomfördes mellan The Black Parrots och The British Club A från Bangkok. En match med låg poäng där många wickets togs i en nagelbitande avslutning med Black Parrots som segrande.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/