Pattaya-polisen uppmuntrar fotgängare att använda övergångsställen, börja verkställa förare som inte stannar

Pattaya-polisen uppmuntrar fotgängare att använda övergångsställen

Pattaya –
Pattaya-polisen har uppmuntrat fotgängare att använda övergångsställen i morse. Dessutom varnade de förare att om du inte stannar är det en böter på 1000 baht. Polisen uppgav till The Pattaya News att detta kommer att genomdrivas hårt.

Kampanjen leddes av Maj Arut Sapanon tillsammans med Pattayas brottsbekämpande tjänstemän framför Mueang Pattaya 8 School (Pattaya Nukun).

Maj Arut sa till The Pattaya News, "Denna kampanj är att uppmuntra fotgängare att använda övergångsställen för att förhindra olyckor."

"Om trafikanter, både förare och fotgängare följer trafikreglerna kan olyckorna minska."

Responsen på sociala medier, som med de flesta artiklar om övergångsställen, var negativa. De flesta användare ansåg att det fortfarande inte skulle fungera trots nymålade övergångsställen, skyltar på thailändska och engelska i hela staden och tyngre brottsbekämpande närvaro vid övergångsställen i staden.

Många användare på sociala medier tycker att konceptet och försöket att göra något är lovvärt, men grundorsaken är grundläggande brist på förarutbildning som måste ingjutas på en grundläggande nivå av förarutbildning.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/