19 kinesiska medborgare greps i en razzia för onlinespel i Pattaya

19 kineser greps i en razzia för onlinespel i Pattaya

Nongprue –
Polisen slog till mot en onlinespelhåla i Pattaya där 19 kineser har arresterats i natt i Nongprue.

Razzian leddes av Chonburis provinspolischef Maj Gen Nantachart Suppamongkon och Nongprues polischef överste Chitdaecha Songhong tillsammans med turistpoliser och immigrationstjänstemän.

Poliser har plundrat tre rum utanför en bostadsrätt i Soi Phra Prapanimit 6 vid 11:30 igår.

De arresterade 19 kinesiska medborgare och beslagtog mer än 10 bärbara datorer och mer än 300 mobiltelefoner.

Maj Gen Nantachart sa: "De har anställts från kinesiska kapitalister för att göra onlinespel. De har kommit in i Thailand med turistvisum.”

"Varje dag cirkulerar 8 miljoner baht-pengar från Thailand till Kina. De fick 40,000 XNUMX baht var för sin lön per månad.”

I det här skedet har de åtalats för att ha arbetat illegalt i Thailand. Polisen fortsätter dock sin utredning.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/